19 Mart 2016 Cumartesi

Eyüp Sabri Tuncer- Indian Oud EDT


























Eyüp Sabri Tuncer- ülkemizin önemli kolonya ve kozmetik markalarından birdir. Bugün, Eyüp Sabri Tuncer- Indian Oud ( Hindistan Öd ) isimli parfümü inceleyeceğim. Kuru, yumuşak, koyu, kremsi, tozlu, sucak ve tatlımsı rayihaları var. Öd ağacı teması, ahşapsı vurgular, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amber gibi koku bileşenleri barındırıyor. Narenciye- odunsu kategorisinde gösterilmekte.

Üst- bergamot, öd ağacı,

Orta- yasemin, gül,

Alt- sandal ağacı, paçuli, vanilya, amber, misk.

Kuru öd ağacı teması, Eyüp Sabri Tuncer- Indian Oud isimli parfümün hem başlangıcında, hem de genel gidişatında aslî- yönetici unsur olarak önemli olacaktır. Baştan sona öd ağacı baskınlığı takdir edilecektir. Bu öd ağacı teması, koyu, sıcak ve tozlu biçimlerde de algılanmaktadır.

Kuru öd ağacı, açılışta tek başına yer alıyor. Bunu yumuşak beyaz çiçekler takip ediyor. Yasemin ve gül olabilir.

Eyüp Sabri Tuncer- Indian Oud- kapanışta tekrar öd ağacını kullanacaktır. Bu defa öd ağacını, ahşapsı notaların içinde göreceğiz. Ahşap notalarının karışımı olarak, kuru, tozlu ve sıcak tonlarda sandal ağacı, paçuli ve öd ağacı verilmiş. Odun- ahşap nüansları sentezlenmiş.

Son fazda amber ve vanilyalı reçinelerle tatlılık yükseliyor. Biraz şekerli hale geliyor...

Eyüp Sabri Tuncer- Indian Oud- yavaş bir akışkanlıkla tene yakın kalır. Vanilyalı reçinelerle tene yapışır. Odun ve ahşap notaları fark edilirliği ve kalıcılığı arttırıyor. Her daim güçlü fark edilirliği var. Ne ki, tene oturunca sakinleşiyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor. Öd ağacı ve vanilyadan dolayı dengeli sıkılması gerekir. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve toplantılar ile gece gezmelerinde kullanılır. Şekerli ve yapışkan vanilya haricinde, diğer notalarda bir problem yok. Aromalar öd ağacı temasının etrafında şekilleniyor. İkinci önemli unsur genel ahşap notalarıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder