10 Mart 2016 Perşembe

Ferrari- Leather Essence EDP / 2013























Ferrari- İtalyan spor ve yarış otomobili markasıdır. Motor sporları alanında faaliyet göstermektedir. Parfüm üretimine de girmiştir. Ferrari- Leather Essence isimli parfümle ilgili notlar aldım.

Leather Essence= Deri Özü.

Ekşimsi, tatlı, sıcak, hayvansal, kirli ve tozlu aromalar barındırıyor. Odunsu notalar, baharatlar, turunçgiller ve deri temasıyla şekilleniyor. Deri grubunda gösterilmekte.

Üst- portakal, bergamot, karanfil,

Orta- deri, tonka fasülyesi, tarçın,

Alt- paçuli, öd ağacı, sedir ağacı, vanilya...

Ferrari- Leather Essence- ekşi ve bir miktar buruk narenciye ve tatlımsı baharatlarla başlamakta. Baharatlardan itibaren toz ve sıcaklık hissediliyor. Bergamot, portakal ve tarçın tahmin edilmekte.

Yumuşak ve ferah tarçın, yerinde kalmak kaydıyla, sentetik ve hayvansal aromalar ( deri, öd ağacı ? ) ile parfüm tene yerleşmeye başlıyor. Baharatlar biraz tozlu olmasına karşın, pozitif ve dinamik etkiler yapıyor. Bu arada parfümün iyice tatlandığını hissediyorum. Acı badem ve vanilya esintileri alıyorum. Tonka fasülyesini tahmin ediyorum. Yapay deri notası, bu kısımda ana tema olmaya başlıyor.

Kapanış bölümünde, tozlu odunsu- ahşapsı tonlamalar baskındır. Paçuli ve sedir ağacı olabilir. Öd ağacı ve deri vurgusu algılanıyor. Yumuşak ve kremsi vanilyayı burada beğeniyoruz.



Ferrari- Leather Essence- yapay, sentetik ve kirli hayvansal notalar ( deri, tonka fasülyesi ve öd ağacı ) haricinde, eleştirilecek bir taraf barındırmıyor. Turunçgiller, baharatlar ve özellikle odunsu notalar & vanilya sentezi, büyük ölçüde canlı, enerjik ve ferah yapıya sahiptir.Ara sıra kendini belli eden tozlu ve topraksı hissiyat, bu ferahlığa engel olmuyor.

Hayvansal notalar hariç, diğer aromalarda bir denge, uyum ve belli bir kalite çıtası gözlenmektedir. Akışkanlık, orta katmandan itibaren biraz yavaş kalıyor. Tene yerleşmekte acele etmiyor. Bu iyi bir şey... Yumuşak ve tatlımsı tarçın, vanilya, ferah odunsu notalar tene yavaşça yerleşiyor ve parfümün güzel kokmasını temin ediyor.

Ferrari- Leather Essence için- ilk söyleyeceğimiz şey, dengeli sıkılması gerektiğidir. Hayvansal notaların tenimizde kötü komasını istemeyiz... Günlük kullanıma değil de, daha ziyade konsept ve koleksiyonluk kullanıma uygun olacaktır. Ama illa ki, gün içinde sıkılacaksa, akşam vakti ve soğuk ve yağmurlu havalar idealdir. Sonbahar- kış sezonuna da uyar. Dış mekânda gerçekleşen davet ve toplantılar için uygundur. Gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Serin havalarda, o rahatsız edici öd ağacı ve deri vurguları geri planda kalacaktır.

Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir gün boyu olmaktadır. İlk anda, diğer kişilere karşı kuvvetli bir fark edilirlik yapmakta. Sonra tene yakın kalıyor. Kendini sahibine hissettiriyor. Kuvvetli ve yoğun aromalarından ötürü, üç- dört kere dozaj vermek yetecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Bu koku bende Gucci-Envy çağrışımı yapıyor. Kendine özgü,nadide bir parfüm. Meraklılara şiddetle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil