22 Mart 2016 Salı

L' Occitane- Vanille & Narcisse EDT / 2013



























L' Occitane- Fransız kozmetik ve parfüm markasıdır. L' Occitane- Vanille & Narcisse isimli parfümü değerlendireceğiz. Vanilya ve nergis. Meyve, çiçek, vanilya gibi aromaları var. Sıcak, tatlı- şekerli ve biraz tozlu bir kokudur. Oryantal- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst notada kuş üzümü, bergamot, ortada nergis, gardenya, altta ise tonka fasülyesi ve vanilya gösterilmekte.

L' Occitane- Vanille & Narcisse- kiraz ve kuş üzümü gibi tatlı- kırmızı meyvelerle açılıyor. Bunu kadınsı yumuşak ve kremsi çiçekler takip ediyor. Nergis, gardenya, yasemin ve ylang ylang olabilir. Biraz da tozluluk var. Şekerli yapı gösteren kapanışta tonka fasülyesi baskındır. Vanilya ve misk ikinci sıradadır. Çiçeksi notalar da bu arada aşağıya iner ve daha kalıcı ve fark edilir koku formu oluşur. Bir harman ve sentez var. Aromalar iç içe geçmiş biçimde algılanıyor.

L' Occitane- Vanille & Narcisse- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Tonka fasülyesi ve vanilya, dengeli sıkılmasını gerektirir. Gece gezmeleri, açık hava davet ve partileri bu parfümün kullanılacağı organizasyonlardır. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın kalıcılık verir. Fark edilirlik ilk anda güçlüdür. Sonra yumuşar ve tene yakın kalır. Hızlı akışkanlık yapar. Yumuşak çiçeklerde bir miktar sabunsu hissiyat gözlenir. Sonlarda yapaylık artsa da, çiçekler bunu dengeliyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder