31 Mart 2016 Perşembe

Histoires de Parfums- 1899 Hemingway EDP / 2013



























Histoires de Parfums, Fransız parfüm firmasıdır. Histoires de Parfums- 1899 Hemingway, yorumunu kısa geçmek istediğim bir parfüm olacak. Oryantal notalar,  odunsu bazlar, baharatlar, aromatik notalar ile güzel bir parfüm olmuş. Oryantal- baharatlı grubuna dahil edilmekte.

Üst- bergamot, ardıç meyvesi, karabiber;

Orta- portakal çiçeği, süsen, tarçın;

Alt- vanilya, vetiver, amber.

Harman sade, basit ve yeterli olmuş. Zengin ve detaylı bir harmandır. Genelde tatlılık ve yumuşaklık var. Ekşi ve biraz buruk tonda turunçgiller ilk sıkışta belirgin oldu. Hemen devamında aromatik- tatlı baharatlar gelmektedir= Meyveli vurgular içinde, aromatik- yumuşak bir zencefil ve baharat katmanı takdir edilmektedir. Biberli- baharat da desek, olur... Daha sonra bu baharatlı hissiyatın kontrolü altında, erkeksi çiçekler, aromatik notalar ve tarçın merkezli tatlı baharatlar hissediliyor. Turunçgil nüansları da var. Kapanış bölümünde yumuşak ve kremsi bir vanilya- amber ve odunsu notalar değerlendirilmekte.

Fazla bir beklentiye girmeden, güvenle kullanılabilir. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Ne ki, harman belli bir kaliteyi ve lüksü işaret etmektedir. Notalar bana kalırsa, az ve öz olmuş. Karmaşa, süs, fazlalık yok. Her şey yeteri kadar... Dengeli ve hoş bir tatlımsılıktan söz etmeliyiz.

Nota geçişleri başarılıdır. Tenime yakın duran bir kokusu var. Baharatlar ve odunlarla tenime oturdu ve güzelleşti. Oryantal baharat esintilerini beğenim. Aslında, harman ve genel karakter Armani Code Sport ve Costume National Homme' dan esintiler veriyor.




Koku düzlemi= Ekşimsi bergamot- aromatik baharatlar- erkeksi çiçekler- aromatik notalar- tatlı baharatlar- amber- odunsu notalar şeklindedir. Rahatsız edici bir ayrıntı yok. Rafine, akışkan ve çabuk kuruyan notalar var.

Derinlik ve konfor noktası= Aromatik- yumuşak zencefil- aromatik notalar- tatlı tarçın- amber- odunsu notalar biçimindedir. En güzel ve en beğendiğim kısım budur. Kalite, kalıcılık ve gösteriş bu oryantal notalar üzerinde yükseliyor.

Tenimde kalıcılığı bir güne yaklaştı. Baharatlı- oryantal notalar ve odunlarla tene yerleşiyor. Ve ilk iki saatte kuvvetlice fark ediliyor.

Sonbahar- kış sezonuna uyar. Bu parfümün aroması, günlük parfüm kullanıcısına ağır gelebilir. O yüzden dengeli sıkılmalıdır. İnsanlar hem kalıcı ve fark edilir, hem de hafif ve yumuşak parfüm istiyorlar... Nasıl olacak o iş ?!... Bu parfümü kendinize yontun. Mümkünse, parfüme yüzeysel yaklaşan insanların içinde sıkmayın, ya da az dozaj verin.

Akşam vakti ve soğuk havalar bu koku için en uygun zamandır. Gece gezmeleri ve davetler içim de uygundur. Doğulu nüanslar koku karakterinde belirgindir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder