21 Nisan 2020 Salı

Lacoste- Pour Femme EDP / 2003



























Lacoste Pour Femme EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Bugün, kadın parfümlerinden Lacoste Pour Femme' ı konuşacağız. Bu parfüm odunsu- çiçeksi/ misk grubuna sokulmuş. Odunsu, baharatlı, otsu, çiçeksi bir kokudur. Sabunsu, tozlu, kirli rayihalar egemendir. Lacoste, Fransız moda markası olarak; güneş gözlüğü, saat, parfüm, ayakkabı, kıyafet gibi ürün gamlarına sahiptir.

Lacoste Pour Femme=

Üst- yenibahar, frezya, elma;

Orta- mor yaprak, ebegümeci, yasemin, kediotu, gül;

Alt- laden otu, sandal ağacı, tütsü, sedir ağacı, süet.

Bu esanslar açıklanmakta. Açılışı gayet tozlu, kirli, sabunsu ve ıtırlı baharat tarzında oldu. Karabiberi tahmin ettim. Yoğun ve buruk esanslar, başlangıcı erkek parfümü gibi yapmış. Ayrıca bu kısım, Hermes- Terre D' Hermes' e benziyor. Aromatik otlar da başlangıçta hissedilmekte. Aromatik- karabiber gibi ilginç ve farklı bir kullanım var...

Tene biraz oturunca, sabunsu, kirli vurgular yoğunlaştı= Menekşe, sardunya, sümbül olabileceğini düşündüğüm pudralı, acımsı ve tozlu çiçekler var. Baharatlar halâ etkindir. Ne ki, yasemin gibi yumuşak, tatlımsı, kremsi çiçekler de algılanmakta. Karışık bir harman var... Yumuşak çiçekler devreye girince, koku karakteri daha temiz ve rafine olmakta.

Son bölümde ağaçsı- odunsu bazlar, tütsü, biraz reçine fark ediliyor. Buna belki deri notası katılacaktır. Bu bölümde yumuşak ve kremsi bir sandal ağacı etkili olmakta. Çünkü, parfümün tene oturma aşamasının sonunu sandal ağacı işaret ediyor.

Açılış kısmı hariç, dengesizlik, aşırılık barındırmaz. Karabiber, bir kadın parfümü için fazlaca burun zorlayıcı bir notadır. Ancak, bu noktadan itibaren erkek- maskülen bir yapısı olduğunu düşünebiliriz. Erkekler de bu parfümü kullanabilir. Gece, sonbahar- kış zamanları için idealdir. Davet ,kokteyl ve açık hava partileri için uygundur. Kapalı mekânlarda dozajına dikkat edilmesi icap eder.

Genelde sade, basit ve kolay anlaşılır bir harmanı mevcuttur. Ne dediği, ne mesaj verdiği belli oluyor. İçeriğindeki odunsu ve ağaçsı akorlar ile sizi rahatlatır ve sakinleştirir. Olumlu ve iyimser duygular aşılar. Yumuşak ve kremsi bir sandal ağacı vurgusuyla stresten arınabilir ve gerginlikten kurtulabilirsiniz.

Lacoste Pour Femme' daki bütün akorlar çok çabuk tene oturuyor ve parfüm güzel kokuyor. Sonrasında zaten, baştaki kirli, sabunsu, tozlu hissiyat etkisini kaybediyor. Böylece, parfüm doğal bir alfa frekansı kokusuna çevriliyor. Bununla beraber kalıcılığı fazla değil. Fark edilirliği de başlangıçta yoğun oluyor. Devamında tene yapışıp sakinleşiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder