28 Haziran 2016 Salı

Frederic Malle- Dries Van Noten Par Extrait De Parfum / 2013





















Frederic Malle, Fransız niş parfüm markasıdır. 2000 yılında faaliyete geçti. Kurucusuyla aynı isimi taşıyor. Yenilikçi teknoloji ve değerli hammaddeler kullanarak parfüm üretiyor.

Frederic Malle- Dries Van Noten Par, bu markayla ilgili ilk parfüm yorumumuzun konusudur.

Birarada kuruyan notalar. Bu parfümü Bruno Jovanovic tasarlamış. Baharat, odun, çiçek gibi bazlar hissedilir. Odunsu- oryantal grupta değerlendirilir. Notaları da şöyle veriliyor=

Sandal ağacı, öd ağacı, tonka fasülyesi, vanilya, safran, yasemin, misk, bergamot, limon, muskat, karanfil, paçuli, odunsu notalar ve balzam...

İlk sıkışta yoğun ve keskin bir odunsu vanilya algıladım. Buna misk eşlik ediyor. Sonra baharatlı vanilyaya çevrildi. Bu haliyle tam bir hacı yağı esintili Arap parfümü efekti yapmaktadır. Devamında safran, yasemin, öd ağacı hissiyatıyla Arap esintileri perçinleniyor. Bu aşamada kuruma ve tene oturma başlar. Gene keskinlik var. Yumuşak ve tatlı baharatlar devreye girdiğinde, kokusu daha kabul edilebilir hale geliyor= Kremsi baharat olarak karanfil, zencefil var. Çok az bergamot algıladım. Kapanışa doğru paçuli merkezli odunsu notalar, misk ve yumuşak bir amber alınmaktadır.

İlk anda sert, saldırgan ve yağlı biçimlerle başlıyor. Sonrasında tene oturup sakinleşiyor ve güzel kokuyor. Sakinleştiğinde kremsi ve yumuşak baharatlarla lüks ve detaylı bir koku hissi vermektedir. Aslında kokusu genelde düz çizgide ilerler ve pek değişmez. Ne ki, bu sıkıcı değil. Açılışta tozlu bir hava da söz konusudur.

Koku düzlemi= Odunsu vanilya- baharatlı vanilya- Arap etkili çiçekler- tatlı baharatlar- paçuli- amber olarak genel bir gidişat gösteriyor. Sonlara doğru parfüm şekerleniyor. Bu biraz rahatsız edebilir. Onun haricinde, özellikle ortalarda dengeli bir tatlılık var.

Derinlik ve konfor noktası= Baharatlı vanilya- karanfil/ zencefil- paçuli- amber en beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz bölüm oldu. Kalite, güzellik ve kalıcılık nüansları burada daha belirgindir. Ayrıca bu kısımda yumuşama ve lüks hissiyat başlıyor. Koku basitleşiyor, ama o ölçüde de zenginleşiyor.

Tenimde kalıcılığı 1,5 günü buldu. Fark edilir yapısı baharatlar, misk ve odunsu notalarla ilgilidir. Sonbahar- kış dönemine uyar. Soğuk hava ve akşam kokusudur. Dedelerimizin kullandığı miskli- amberli kokulara öykünen bir yapısı vardır. Orta notalarda katmanlaşma var. Baharatlar egemendir. Günlük kullanıma pek uygun değil. Yoğun ve keskin aromalardan ötürü dengeli sıkılmalıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder