13 Haziran 2016 Pazartesi

Xerjoff- Amber Star EDP / 2013


























Xerjoff- İtalyan parfüm markasıdır. Bugün amber temalı bir çalışma olan, Xerjoff- Amber Star isimli parfümü konuşacağız. Koyu, tatlı, yumuşak, sıcak ve bir miktar kirli rayihaları var. Amber, tütsü, odunsu notalar, vanilya ve reçineler gibi koku nüansları veriyor. Oryantal- odunsu grupta gösterilmekte.

Üst- ylang ylang, sedir ağacı, ambergis,

Orta- gayakum ( öd ) ağacı, mür reçinesi, gurjan balzamı,

Alt- vanilya, sandal ağacı, benzoin, opoponax.

Xerjoff- Amber Star isimli parfüm, koyu ve tatlımsı amber- ambergris temasıyla başlamakta. Bunu kuru ve ahşapsı öd ağacı takip etmekte. Devamında yanık tütsüler eşliğinde mür reçinesi, şekerli vanilya, tütsülü sandal ağacı- amber vurguları vardır. Böylece sona gelinir.

Xerjoff- Amber Star- bize bütün notaları genel bir sıcaklık ve hararet içinde sunuyor. Ambergris ve öd ağacı aromaları kirli ve biraz da yapay verilmiş. Mür reçinesi ve vanilya tatlılığı yükseltiyor. Ne var ki, en azından benim için rahatsız edici değil. Aromalar iki parçalı harman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir : Amber- ambergris harmanı ve tütsülü sandal ağacı- vanilya harmanı. Aslında notalar kendi içinde uyumlu olmuş. Elbette ortalardan itibaren yüksek tatlılık var- tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çabuk terleyen yağlı tende, kuvvetli biçimde iki gün kalıcılık yapıyor. Yapışkan reçineler, vanilya ve tütsüler sayesinde, fark edilirliği her daim yüksektir. Hızlı akışkanlıkla önce tene yakın kalıyor, sonra saldırgan bir fark edilirlikle esiyor. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uyun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder