10 Haziran 2016 Cuma

Calvin Klein- Encounter Fresh EDT / 2013



























Calvin Klein- ABD moda firmasıdır. Bugün, ferah ve enerjik kolonya tarzındaki Calvin Klein- Encounter Fresh isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlımsı, yumuşak, asitli, metalik, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, sucul notalar, içkimsi aromalar, baharatımsı aromalar, aromatik otlar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, mojito,

Orta- kakule, rom, lavanta,

Alt- laden otu, paçuli, sandal ağacı.

Calvin Klein- Encounter Fresh- içkimsi turunçgillerle açılıyor. Bunu şöyle tarif edebiliriz= Ferah, asitli ve biraz metalik vurgular eşliğinde içkimsi limon kolonyası... Bergamot ve rom içkisi olabilir.

Sonrasında hemen tatlı lavanta ve sucul notalar / sucul aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) geliyor.

Orta bölümde parfüm sıcak ve biberli hale geliyor. Kakule- biber tarzında yumuşak baharatlar var.

Calvin Klein- Encounter Fresh isimli parfümün kapanış bölümünde, klasik ana akım parfümlerde rastladığımız yapay ve parlak odunsu notalar ( paçuli, sandal ağacı ) ve misk yer almakta.

Calvin Klein- Encounter Fresh ( karşılaşma taze )- dengeli tatlılık ve genelde uyumlu notalar veriyor. Yapay odunsu notalar hariç, bir sorun yok. Açılış ve orta notalarda içkiye yatırılmış turunçgilli- lavantalı- sıcak baharatlı bir harman görmekteyiz. Bu bölüm içki kokteyli gibi kokuyor. Odunsu notalar yardımcı eleman durumundadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. İlkbahar- yaz sezonu, günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık sağlamakta. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazelenebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder