22 Haziran 2016 Çarşamba

Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette / 2013

 















Christian Dior- Fransız moda firmasıdır. Şimdiki konumuz, Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette ( 2013 ) isimli bayan parfümü olacaktır. Buruk, metalik, kremsi, tatlı, şekerli, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, amber, vanilya, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Şipre- çiçeksi kategoride gösteriliyor.

Üst- kan portakalı,

Orta- Şam gülü, Bulgar gülü, neroli, 

Alt- paçuli.

Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette ( 2013 ) isimli parfümün şipremsi başlangıcında buruk ve biraz metalik kan portakalı, mandalina ve bergamot gibi turunçgilleri görüyoruz. Sonrasında kremsi çiçeksi notalar sahne alıyor. Gül, iris ve zambak olabilir. Ancak çiçeklerde bir miktar şekerli tonlamalar mevcuttur. Öyleyse neroli ve portakal çiçeği gibi tahminler de yapabiliriz. Orta katmanın devamını tatlı ve şekerli baharatlar oluşturuyor. Tarçın, safran ve zencefil vardır. Gene şekerli tarzdaki amber, vanilya, odunsu notalar ( paçuli ) ve reçinelerle ( benzoin ) sona gelinmiştir.

Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette ( 2013 ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşmiş oluyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Silme şekerli tonlamalar yapan ve elbette tatlılığı gereksiz yere yükseltip, bir de üstüne bariz yapaylık barındıran çiçeksi notalar ( neroli, portakal çiçeği ), baharatlar, amber, vanilya, paçuli ve benzoin reçinesinin etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılması şart koşmuştur. Yoksa baş ağrıtma ve burun ve zihin algısını zorlama potansiyeli vardır. Sıcaklık genele yayılmıştır. Buruk turunçgiller ve kremsi çiçeksi notalar şipre, diğer aromalar ise Doğulu / Asyalı özellikler taşıyor. Sonbahar- kış mevsimine soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile  gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder