25 Haziran 2016 Cumartesi

Nishane- Pasion Choco Extrait de Parfum / 2013





























Nishane- Pasion Choco isimli parfümü yorumlayacağım. İstanbul merkezli parfüm ve kolonya markası Nishane' nin kokuları, blog sayfamızın en değerli parfümlerinden sayılmalıdır.

Nishane Pasion Choco- ilk anda tatlı meyve, misk, orkide, vanilya ve sakız aromalarıyla tenime yerleşti ve çok güzel rayihalar saldı. Oryantal- vanilyalı grubunda gösterilmekte. Daha sonra koku karakteri biraz daha oturunca, kakao- çikolata, kahve gibi gurme notalar ve yumuşak baharatlar hissettim. Dengeli bir tatlılık ve nispeten uyumlu notalar olduğunu söylemeliyim.

Üst- çarkıfelek meyvesi, kahve, greyfurt,

Orta- bitter çikolata, ıhlamur çiçeği, orkide, kişniş,

Alt- vanilya, benzoin / sakız, paçuli, siyah misk.

Nishane Pasion Choco yorumu=

Yoğun ve güçlü olarak, tropik meyveli açılışı var. Ananas, portakal ve yumuşak vanilya hissediliyor. Devamında misk, orkide ve yumuşak baharatlı notalar ( kakule, zencefil ) yer almakta. Kokusu tenime yerleşmeye başlayınca, gurme tarzına yöneldiğini anladım= Kahve, tütün, bitter çikolata- kakao tonlamaları yaptı. Sıcak, yumuşak, yoğun ve baharatlı yapısal düzene geçti. Kapanışta da koku nüansları çok değişmiyor= Kremsi ve yumuşak vanilya & amber işbirliği var. Reçineli odunsu notalar ( sedir ağacı ve paçuli ) var. Paçuli tozlu- topraksı tonlardadır...

Nishane Pasion Choco, genel beğeniye uymakta. Yoğun ve güçlü aromalarından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Dengeli dozaja dikkat edilirse, her mevsime uygun yapısı olduğu görülecektir. Ama genellikle sonbahar- kış döneminde kullanılması tercih edilecek gibi görünüyor. Kalıcılık ve fark edilirlik başarılıdır. Yağlı ve çabuk terleyen tende iki güne yakın, kuvvetli esintiler yapacaktır. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Böylece sahibine dönük fark edilirlik yapar. Açık hava partileri, davetler ve gece gezmeleri için ideal olacaktır. Akşam vakti ve soğuk havalarda da performansından memnun kalırsınız. Kapalı alanlarda ise dozajına dikkat etmelisiniz.

Koku- 5 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder