4 Haziran 2016 Cumartesi

Juliette Has a Gun- Oil Fiction EDP / 2013



























Juliette Has a Gun- Fransız parfüm markasıdır. Romano Ricci tarafından kurulmuştur. Juliette Has a Gun- Oil Fiction ( Petrol Yağı ) isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Amber temalıdır. Çiçeksi notalar, baharatlı nüanslar, odunsu notalar ve reçineler barındırmakta. Tatlı, kremsi, yumuşak, pudralı ve tozlu esintileri vardır.

Üst- bergamot, amber, ylang ylang, paçuli, iris,

Orta- sümbülteber, laden otu, papirüs, safran, ambroxan,

Alt- vanilya, sandal ağacı,

Juliette Has a Gun- Oil Fiction- açılışta çiçeksi amber, orta katmanda baharatlı amber ve kapanışta da vanilyamsı reçineler ve sandal ağacı şeklinde özetlenebilir.

Amber notası her daim ana temadır. Açılışta bu temaya, pudralı- tozlu çiçek ve yumuşak beyaz çiçek harmanı eşlik etmektedir. Sümbülteber, iris, ylang ylang ve yasemin karışımı tahmin ediliyor. Orta katmanda safran ve kakule gibi, hafif biberli yumuşak baharatlar, amberin yanındadır. Son bölümde kuru sandal ağacı vurguları, ahşapsı tonlamalar yapmış. Bir de vanilyamsı reçineler algılıyoruz.. Tatlılık bir miktar artıyor ama rahatsız etmiyor.





Juliette Has a Gun- Oil Fiction- son bölümde vanilyamsı reçineleri tek başına bırakmış. Sandal ağacı da pudralı ya da kremsi kullanılmamış. Kuru- ahşapsı bir yapı seçilmiş. Bu başarılı uygulamayı takdir ediyoruz. Böylece şekerli bir tatlılığa yol açılmamış. Tatlılık dengelenince de, sandal ağacı baş ağrıtmıyor. Yalnızca, başlangıçtaki pudralı çiçekler burun algısını yorabilir.

Juliette Has a Gun- Oil Fiction- dengeli sıkılırsa günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Sonbahar- ilkbahar arası dönemde kullanılır. Çok sıcakta boğucu olur. Akşam ve soğuk hava için idealdir. Özel anlamda gece eğlenceleri ve açık hava- dış mekân davet ve kokteylleri için düşünülecektir. Fark edilirlik her zaman yoğundur. Yavaş bir akışkanlık yapar ve yapışkan reçinelerle tene yerleşir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcıdır. Aromalar, amber teması merkezde olmak üzere, katman halindedir. Pudralı çiçeklerle kadın kullanımına ve geri kalan aromalarla da erkek kullanımına uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder