7 Haziran 2016 Salı

Bentley- Bentley For Men EDT / 2013




























Bentley- İngiliz lüks otomobil markasıdır. Şimdi Bentley- Bentley For Men isimli parfümle ilgili değerlendirme yapacağız. Oryantal- baharatlı grupta yer alıyor. Sıcak, yumuşak, kremsi ve tozlu kokuları vardır. Baharatlar, içki nüansları, deri ve tütsü aromaları verir. Tasarımcısı Nathalie Lorson olarak açıklanmış.

Üst- karabiber, bergamot, defne yaprağı,

Orta- adaçayı, tarçın, rom, odunsu notalar,

Alt- deri, benzoin, sedir ağacı, paçuli.

Bentley- Bentley For Men isimli parfümün ana teması tatlı baharatlardır. Diğer notalar ise yardımcı elemandır.

Bentley- Bentley For Men- ana tema etrafında şekillenen koku grupları açısından ele alınacaktır=

Açılış= Baharatlar.

Orta bölüm= Baharatlar ve tütsü.

Orta bölümün devamı= Baharatlar ve tatlı deri.

Son bölüm= Baharatlar ve tatlı amber / sandal ağacı / öd ağacı.

Baharatlar başlangıçta biberli- tatlı yapıdadır. Orta bölüme doğru yardımcı nüans olarak, baharatlara içki vurgusu katılmakta= Karabiber- tarçın- votka.

Bentley- Bentley For Men- ana tema olarak baharatları verdiği için, koku formu çok değişmez, düz çizgide gider. Baharatlardan kaynaklı olmak üzere her daim sıcaklık ve tatlılık vardır. Diğer aromalar da buna göre ( sıcak & tatlı ) kurgulanmıştır. Bu nedenle aromalar katman halindedir ve tene hızlı bir şekilde oturduktan sonra tek parça algılanır. Aslında notalar kendi içinde bir uyumludur.

Bentley- Bentley For Men- EDT konsantrasyonunda olmasına karşın baharatlar, deri ve ahşapsı notalar ( sandal ağacı & öd ağacı ) ile son derece fark edilir ve kalıcı performans gösteriyor.

Fark edilirlik= İlk anda yoğun, sonra yumuşayınca tene yakın.

Kalıcılık= Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu.

Baharatlar, deri ve amber dolayısıyla yapışkan bir tatlılık vardır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Böylece günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uyar. İdeal bir sonbahar- kış kokusudur. Akşam vakti ve soğuk havalarda kullanılır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder