25 Ocak 2020 Cumartesi

Gucci- Gucci Oud EDP / 2014


 

























Gucci- Gucci Oud EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

İtalyan moda markası Gucci, genellikle ana akım olarak nitelendirilen kokular üretiyor. Ne var ki, bu kez farklı davranmış. Niş kalitede, zengin ve detaylı bir parfüm yapmış. Gucci Oud, genel özellikleri ile Arap tandanslı bir kokudur. Ben Gucci- Gucci Oud' ü, koku karakteri olarak Giorgio Armani- Privê Ambre Orient parfümüne yakın buldum.. Arap/ Orta Doğu tandanslı kokular üretmek, son yıllarda niş ve ana akım bütün markaları tesir altına alan bir tutku haline geldi. Gucci Oud adlı parfümü yorumlayalım.

Oryantal- odunsu kategorisine alınmış. Parfümde etkili olan koku nüansları bence amber, gül, öd ağacı, kırmızı meyveler ve baharatımsı tonlamalardır. Genelde dengeli bir tatlılık var. Harmanı ise sade ve basit karışımlardan oluşuyor :

Üst= Armut, safran, ahududu,

Orta= Gül, portakal çiçeği,

Alt= Öd ağacı, paçuli, amber, misk.

Açılışta modern ve lüks tatlı kırmızı meyveler var. Kiraz, çilek olduğunu düşünüyordum. Yanılmamışım. Hafif çiçeksi notalar da var. Safran alınıyor. Başlangıç temiz, yumuşak ve net aromalarıyla beğeniliyor. Sonra gül ve aromatik- ferah çiçekler gelmektedir. Turunçgil etkili olarak algıladım. Harmanda portakal çiçeği yazıyor. Meyvemsi his devam ediyor. Devamında, koku karakterinin değiştiğini düşünmeme yol açan farklılıklar oldu= Baharatlı vurgular hissettim. Tatlı baharatlar biçiminde tahmin ettim. Zencefil olabilir... Tene yerleşme döneminde, klasik bir Arap parfümüne yönelir gibi, odunsu notalarla beraber öd ağacı algılanmaktadır. Kremsi ve yumuşak bir amber ve miskle de kapanışı yapar.

Arap tandansı belirgin olmakla, fazla bir sürprizi yok. Aromalar gayet akışkan, rafine, dengeli ve yumuşak olmuş. Rahatsız edici bir şey yok. Safran biraz pudralı olmuş. Her mevsime uygun bir yapısı var. Dozaj konusunda sorun olmaz. Bolca uygulanabilir. Tene yakın durmakta.

Koku düzlemi kırmızı meyve, gül, çiçeksi notalar, tatlı baharat, paçuli, öd ağacı ve amber nüanslarını barındırıyor. Orta notalarla birlikte baharatlı yapıya evrilmekte. Odunsu vurgularda kaynaşma var.

Derinlik ve konfor noktası meyveli notalar, baharat, öd ağacı ve amber olarak şekilleniyor. Şunu söyleyelim= Amber ve öd ağacı, her daim parfümü forse eder ve ana temadır. Diğerleri yardımcı oyuncudur.

Baharatlar ile amber- öd ağacı temasının kaynaştığını söylemek abartı olmayacaktır. Zaten koku akışkanlığı hızlı olduğu için, bu saydığımız aromalar ortalardan itibaren iç içe algılanıyor= Baharatlı öd. Baharatlı amber. Bu, parfümün bir yerden sonra tek parça- yekpare biçim alması demektir. Sürpriz ve karmaşa yok, dediğimiz şey budur... Güzel, lüks ve zengin bir uygulama.

Tenimde kalıcılığı 24 saat kadar oldu. Fark edilir yönü de amber, odun ve baharatla ilgilidir. Arap etkisi ile beraber modern yöneliş de söz konusudur. Kırmızı meyve ve baharat modern esintiler yapmakta. Günlük kullanıma da izin veriyor. Davet, kokteyl gibi ortamlarda çok övgü alırsınız. Akşam gezmeleri için de kullanılabilir.

Koku - 5 Kalıcılık - 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder