4 Nisan 2017 Salı

Ralph Lauren- Polo Blue EDT / 2003


























Ralph Lauren Polo Blue parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

ABD' li moda markası Ralph Lauren' ın klasik parfümlerinden birini yazacağım... Ralph Lauren Polo Blue; ozon notası, meyveler, yeşil bitkiler, misk, baharat gibi nüanslar veriyor. Fragrantica' da aromatik- fujer olarak sınıflandırılmış. Ama bence, aromatik- odunsu bir koku olmuş. Akuatik- denizel bir tarafı da var.

Üstte kavun, mandalina, salatalık; ortada fesleğen, adaçayı, sardunya; alt notalarda misk, odunsu notalar, deri/ süet aromaları verilmiş.

Harmanına bakarsak, orta notalarda klasik fujer tonlar var. Bundan dolayı fujer karakterine yakın olduğu düşünülüyor. Ben aynı fikirde değilim. Erkeksi çiçekler ve sonlarda odunsu notalar daha belirgindir. Başta ise aromatik- akuatik karakter arz eder.

Zaten parfümün açılışı ve gidişatı çok basit olmuş= Turunçgiller ve ekşimsi salatalık ile başlıyor. Meyveli tarz genelde daha baskındır ve bu baskınlıkta salatalık notası önemli rol oynar. Daha sonra nane, adaçayı ve misk aromaları geliyor. Odunsu notalar ve bir miktar deri ile kapanışı yapar.

Fazla bir beklentiye girmeden kullanılabilecek bir parfümdür. Yaz mevsimine daha yakın duruyor. Notalar genelde çok çabuk akıyor ve tene yerleşiyor. Kalıcılık tenimde 10 saat kadar oldu. Fark edilirlik açısından Ralph Lauren Polo Sport' tan biraz daha başarılıdır.

Dozaj konusunda sıkıntı olmaz. Günlük kullanım için idealdir. Ortam ve saat sınırı koymuyorum. Ferah ve modern tarzıyla beğenilecektir.

Koku - 4 Kalıcılık - 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder