4 Ekim 2017 Çarşamba

Paco Rabanne- XS Black Homme EDT / 2005


























Paco Rabanne XS Black Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Fransız markası Paco Rabanne' ın odunsu- oryantal kokusu. Aromatik ve tatlı baharatlı tonları da var. Harmanına bakarsak=

Üst- adaçayı, limon,

Orta- tolu balzamı, siyah kakule, tarçın, pralin ( çikolata ),

Alt- paçuli, siyah amber, gül ağacı.

Basit, sade ve biraz da plastiğimsi çilekten kaynaklanan yapay bir aroması var. Keskin turunçgil- portakal notasıyla açılıyor. Sonra çilek merkezli ve şekerliye kaçan tatlı meyveli notalar, tatlı baharatlar ve odunsu/ misk notaları gelmekte. Sonlarda tütün benzeri rayihalar da var.

Bu parfüm, One Million ve Rochas Men ile kıyaslanıyor. Açılıştaki turunçgil ve tatlı baharatlar One Million' a atıf yapıyor. Tatlı baharat ve çikolata kullanımı Rochas Men etkileri veriyor. Sonlardaki odunsu misk, paçuli ve amber notaları da her ikisinin karışımı olmuş.

Ne var ki, ben One Million ve Rochas Men' tercih ederim. Çünkü P. R. XS Black, bu parfümlere nazaran biraz basit ve sentetik kokusuyla tam oturmamış gibi görünüyor. Modern tatlı baharatlar güzel, ama yapay çilek olmamış. Bununla beraber tatlı amber ve tütünsü rayihalar kapanışı kaliteli hale getirmekte.

Tenimde 10 saat kalış süresi var. Sonbahar- kış ve iyi ayar verilirse, yaz akşamları kullanım opsiyonu var. Günlük kullanımda her sosyal faaliyet için idealdir. Sonlardaki odunsu notalar rahatsız edebilir. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır. Çikolata, paçuli ve meyve nüansları ile fark ediliyor. Bir yerden sonra tene yakın durur.

Koku- 3 Kalıcılık- 3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder