15 Aralık 2023 Cuma

Tom Ford- Noir Extreme Parfum Pour Homme / 2022

 















Tom Ford- ABD moda şirketidir. Bugün Tom Ford- Noir Extreme Parfum Pour Homme isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Baharatlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, gurme notalar, vanilya, deri, amber, tonka fasülyesi ve odunsu notalar barındırmaktadır. Tatlı, şekerli, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri vardır. Oryantal- vanilyalı grupta gösterilebilir.

Üst- kakule, zencefil, mandalina, neroli, turunçgiller,

Orta- külfî tatlısı, portakal çiçeği, gül, yasemin,

Alt- vanilya, süet deri, amber, gayakum ağacı, tonka fasülyesi sedir ağacı.

Tom Ford- Noir Extreme Parfum Pour Home isimli parfümün başlangıcında güllü tatlı baharatlar yer almaktadır. Sıcak, lüks ve biraz da biberli olabilen bu baharatları kakule, zencefil, tarçın, ve safran olarak düşünebiliriz. Yalnız, sonradan şunu anlıyoruz : Baharatlar önden tatlı mandalina, neroli ve bergamot gibi turunçgiller & çiçeksi notalarla yumuşatılmış. Güllü baharatlar olduğu için de belli ölçüde ferah kokuyor. Orta katmanda da hakimiyeti devam eden baharatlar bu defa kremsi hale geliyor ve bunlara gurme notalar ( külfî tatlısı ) katılıyor. Sonlara doğru sıcaklık iyice artıyor. Bu bölümdeki vanilya, deri, amber, tonka fasülyesi ve öd ağacı merkezli odunsu notalar ise, yumuşak fakat biraz yapay kalıyor. Kapanışta yeşil / bitkisel ve ferah tarzda gül, portakal çiçeği ve yasemin gibi çiçeksi notalar, parfümü hiç olmazsa biraz enerjik yapıya çevirmiştir.

Tom Ford- Noir Extreme Parfum Pour Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı boğucu ve saldırgan bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende ise, gün boyu tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Çünkü ilerleyen saatlerde kalıcılık performansı giderek düşüyor. Tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Tatlılığın genele yayılması ve sonradan şekerli hale gelmesi ve sonlara doğru artan yapaylık nedeniyle kalıcılık artmış ve fakat burum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder