2 Ağustos 2023 Çarşamba

Giorgio Armani- Eclat De Parfum EDP / 2022

 















Giorgio Armani- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Giorgio Armani- Eclat De Parfum isimli  bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Tatlı, şekerli, kremsi, sabunsu, pudramsı, sucul, yumuşak, sıcak, serin, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, turunçgiller, misk, baharatmsı nüanslar ve vanilya içeriklidir. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilebilir.

Üst- bergamot, kuş üzümü,

Orta- Centifolia gülü, Şam ( Isparta ) gülü,

Alt- vanilya, beyaz misk.

Giorgio Armani- Eclat De Parfum isimli parfümün açılışında çiçeksi- meyveli bir karışım var. Şekerli bir tatlılık ve kremsilik hissediliyor. Gül notası baskın ve ön plandadır. Buna kuş üzümü, kızılcık ve çilek destek verir. Parfüm kısa sürede tene yerleşiyor. Bu sefer de limon ve bergamot gibi turunçgiller, yeşil, sucul ve ferah bir yapı içinde tatlı kokular yaymaktadır. Orta kısımda çiçeksi notalar iyice ağırlığını duyuracaktır. Gene gül aroması var. Buna orkide ve iris katılıyor. Yalnız bu çiçekler, başlangıca nazaran sabunsu ve pudramsı yapıdadır. Arka planda ise bir miktar biberimsi- baharatımsı hissiyat var. Genellikle kremsi kokan vanilya- beyaz misk ikilisiyle sona gelinmiştir.

Giorgio Armani- Eclat De Parfum isimli parfümde, açılışı yapan çiçeksi- kırmızı meyveli harman ve turunçgiller sucul ve serin kokuyor. Devamında, orta bölümdeki çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar ve sondaki miskli vanilya sıcak esintilere sahiptir. Vanilya ve misk katmanında bir yapaylık mevcuttur. Çiçeksi- meyveli harman ve tek tek ayrışan aromalar katmanı sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını gözlemledim. Buna karşın, EDP formatında olmasının da etkisiyle çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Şekerli tatlılık ve kremsi- pudramsı- sabunsu koku değişimleri nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Ayrıca çok sıcak havalarda sıkılmaz. Daha ziyade, sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder