13 Aralık 2023 Çarşamba

Paco Rabanne- Olympea Solar EDP / 2022

 















Paco Rabanne- Fransız moda firmasıdır. Bugün Paco Rabanne- Olympea Solar isimli bayan parfümünü değerlendirmek niyetindeyim. Tatlı, kremsi, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Turunçgiller, güneş notaları, çiçeksi notalar, vanilya, amber ve yeşil / bitkisel notalarla şekillenmiş. Turunçgil- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- portakal kabuğu, mandalina, portakal çiçeği,

Orta- güneş notaları, taç çiçeği, beyaz çiçekler, meşe yosunu,

Alt- ylang ylang, benzoin.

Paco Rabanne- Olympea Solar isimli parfümün başlangıcı kremsi turunçgillerle ( portakal, mandalina ) gerçekleşiyor. Devamın çiçeksi notalar var : Önce yeşil kokan ferah çiçekler sahne alıyor. Portakal çiçeği, siklamen ve sardunya olmalıdır. Sonra da güneş notalı kremsi çiçeksi notaları görmekteyiz. Bunlar tropik esintiler de yapıyor. Ylang ylang, boronya, osmanthus ve yasemin olarak tahmin ettim. Gene kremsi tonlamalar eşliğinde amber- vanilya ikilisi kapanışı yapacakken, son fazda buna yeşil notalar katılıyor.

Paco Rabanne- Olympea Solar isimli parfümde, genele yayılmış bir kremsilik, sıcaklık, yumuşaklık ve ferahlık var. Yeşil / bitkisel rayihalar ve güneş notaları bunları desteklemekte. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla, 15 dakika içinde tene yerleşiyor. Fark edilirliği daha ziyade tensel koku olmasıyla / tene yakın durmasıyla belirlenmekte. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapması, EDP versiyonunda olmasına ve kremsi aromaların yoğunluğuna bağlanabilir. Aslına bakılırsa yoğun kremsi notalar rahatsız etmiyor ve bariz bir yapaylık da gözlenmiyor. Bu minvalde tene özgürce sıkılabilir, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Ayrıca dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde de düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder