20 Kasım 2023 Pazartesi

Tom Ford- Costa Azzurra Parfum / 2022

 















Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Costa Azzurra Parfum isimli parfümü incelemek niyetindeyiz. Tatlımsı, şekerli, ekşimsi, buruk, kuru, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri vardır. Turunçgiller, amber, odunsu notalar, reçineler, aromatik otlar ve vanilya aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmiş.

Üstte limon, ortada selvi bitkisi, meşe odunu ve alt notalarda amber ve laden otu aromaları açıklanmış.

Tom Ford- Costa Azzurra Parfum isimli parfümün açılışını meydana getiren turunçgiller limon, mandalina ve bergamottur. Bunlar tatlımsı, ekşimsi ve buruk kokmaktadır. Ardından yeşil / bitkisel ve ferah yapıdaki aromatik otlar ve odunsu notaları hissediyoruz. Selvi bitkisi, mate yaprağı, kişniş ve meşe odunu olabilir. Buraya değin şipre tarzı yapılanma söz konusudur. Orta bölümdeki kuru odunsu notalar vetiver temalıdır. Sonlara doğru şekerli tatlılık veren amber, vanilya ve reçineler ( laden otu ) sahne alacaktır. Kapanışta ise, gene aynı notaları bu sefer şu sıralamayla göreceğiz : Hepsi de yapay olmak üzere odunsu notalar ( vetiver ), vanilya ve amber.

Tom Ford- Costa Azzurra Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı, kademeli bir şekilde yoğun fark edilirlik yapacaktır. Çünkü turunçgiller ve aromatik otlar çizgisinde gayet sakin ve tensel bir kokuyken, bunu takip eden bölümde ( odunsu notalar, reçineler, vanilya, amber ) fark edilirliği hissedilir biçimde artıyor. Çabuk terleyen yağlı tende 1,5 gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederiz. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden itibaren giderek artan sıcaklık, şekerli tatlılık ve yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik performansı yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, serin / soğuk havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uyar. Dış mekândaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder