12 Mayıs 2023 Cuma

Guerlain- Patchouli Ardent EDP / 2020

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Patchouli Ardent isimli parfümü konuşacağız. Paçuli temalıdır. Odunsu notalar, çiçeksi notalar, baharatlar, meyveler, deri ve misk içeriklerine sahiptir. Tatlı, pudralı, kuru, tozlu, keskin, sıcak, yumuşak, yapay ve plastik esintiler veriyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmiş.

Üst- incir, karabiber, pembe biber,

Orta- gül, paçuli, sedir ağacı,

Alt- deri, misk.

Guerlain- Patchouli Ardent ( Ateşli Paçuli ) isimli parfümün başlangıcında yeşil ve ferah kokan incir / incir yaprağı ve tatlı gül aromasını görüyoruz. Bu güzel ve enerjik meyveli- çiçeksi notalı açılıştan sonra, parfüm keskin bir koku dönüşü yapıyor : Toza- toprağa bulanmış paçuli yaprağı / teması, buna alışık olmayan burunlar için bayağı afallatıcı oluyor. Ama ben paçuliyi de beğendim. Kuru paçuliyle birlikte ele alınabilecek kuru baharatlar ( karabiber, pembe biber ) orta katmanı dolduruyor. Ayrıca burada, baştaki gül notası da pudramsı hale geliyor ve safran desteğiyle baharatımsı nüanslara evriliyor. Son demlere gelinirken deri notası sahne almakta. Bu deri aroması, önce hayvansal biçimdedir ve yapay ve plastik kullanımıyla baş ağrısı yapar, sonrasında kuru tonlamalar ile kapanışta tatlımsı misk vurgusuyla birleşir.

Guerlain- Patchouli Ardent isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Oldukça yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü kalıcılığı mevcuttur. Baharatlardan deri aromasına değin, bütün koku bileşenleri kuru pudralı ve hayvansal biçimleri ile fark edilirliği ve kalıcılığı yükseltiyor ve tene dengeli dozaj ( üç- dört ) gerektiriyor. Gene bu minvalde ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Açılışı şipre tarzında ( incir, tatlı gül, paçuli ) olmuş. Sonraki koku grubu ( safran, pudralı gül, deri ) geleneksel Arap parfümülerini andırıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder