11 Mayıs 2023 Perşembe

Yves Rocher- Voile d'Ocre EDP / 2020

 















Yves Rocher- Fransız butik kozmetik markasıdır. Bugün Yves Rocher- Voile d'Ocre isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Odunsu notalar, deri, reçineler, tütsü, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, amber, tonka fasülyesi ve vanilya aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Şekerli, tatlı, pudralı, kuru, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Odunsu- oryantal grupta gösterilebilir.

Sadece sandal ağacı ve sedir ağacı notaları açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız. 

Yves Rocher- Voile d'Ocre isimli parfümü başlatan aromalar gayet şekerli olmuş : Karamelize vanilya, tonka fasülyesi ve amber, çok sıcak ve aynı zamanda yumuşak esintiler veriyor. Ancak bu açılış bölümünden itibaren yapaylık görmekteyiz. Orta katmanda baharatlı hissiyata yol açan pudralı & sarı çiçeksi notalar var. Bunların en önemlisi ylang ylangtır. Sardunya ve hanımeli de tahmin ediyorum. Son bölümde ise sıcak ve kuru kokan tütsü, reçineler ( benzoin, laden otu ), deri ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) yer almaktadır.

Yves Rocher- Voile d'Ocre isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştiği söylenebilir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve yoğun bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılan sıcaklık, açılışta kendini gösteren yapaylık ve şekerli ve pudralı rayihalardan başka, yoğun çiçeksi- ambersi- odunsu koku formları gibi etkenlerle fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder