19 Ocak 2022 Çarşamba

Giorgio Armani- Prive Rouge Malachite EDP / 2016



























Giorgio Armani- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Giorgio Armani- Prive Rouge Malachite isimli parfümü değerlendiriyoruz. Baharatlar, çiçeksi notalar, deri ve amber içeriklidir. Tatlı, kremsi, yumuşak ve sıcak esintileri vardır. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilmektedir.

Üst- sümbülteber, adaçayı, pembe biber,

Orta- portakal çiçeği, ylang ylang, yasemin zambağı, kaşmeran, benzoin, sümbülteber,

Alt- amber, sümbülteber.

Giorgio Armani- Prive Rouge Malachite- tatlı baharatlı çiçeklerle açılmaktadır. Tatlı baharatlar klasik olarak biberli tarçın ve kakule hissiyatı veriyor. Çiçeksi notaların tatlı karakterde olmasına bakılırsa, tahminlerimiz neroli ve zambak olacak. Orta bölümde kremsi çiçeksi notalar bulunuyor. Bunlar yasemin, orkide ve sümbülteber olabilir. Çünkü baharatlı nüanslar orta katmana kadar iniyor. Bu katmanda bir de yumuşak deri notası görmekteyiz. Sonlara doğru, yukarıda isimini saydığımız tatlı baharatlar daha fazla etkin olarak ön planda yer alıyor. Gayet tatlı bir amber, rahatsız edici etkiler vermeden kapanışı yapacaktır.

Giorgio Armani- Prive Rouge Malachite ( Kırmızı Malakit ) isimli parfüm, başlangıçtan orta bölümün sonlarına kadar çiçeksi notalarla baharatları harmanlamış görünüyor. Deri, tatlı baharatlar ve amber ise, katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Oldukça yavaş akışkanlıkla tene oturma işlemi tamamlanıyor ve baharatlı- çiçeksi- amberli karakterini yansıtıyor. Burada en son aşamada deri ve amberin tene yapıştığını anlamaktayız. Her daim, sahibine ve dışarıya karşı yoğun fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende deri, amber, tarçın, orkide ve yasemin gibi notaların marifetiyle iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. En azından benim açımdan rahatsız edici aromalar olmadı ve tenime özgürce sıktım. Nota geçişleri başarılı olmuş ve belli bir uyum ve denge sağlanabilmiş. Bu parfümü uzun süreli kullansaydım, benim için günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun bir seçim olurdu.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder