15 Kasım 2019 Cuma

Oriflame- Divine EDT / 2002

 















Oriflame Divine parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Oriflame- İsveç merkezli parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün Oriflame- Divine isimli bayan parfümünü değerlendirmek niyetindeyiz. Meyveler, çiçeksi notalar, misk, amber ve odunsu notalar barındırmaktadır. Tatlı, kremsi, ekşimsi, pudralı, sucul, yumuşak, ferah, serin ve yapay esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir. 

Üst- bambu, menekşe, su sümbülü, kivi, sarmaşık,

Orta- orkide, zambak, frezya, yasemin, gül,

Alt- beyaz misk, sandal ağacı, erik.

Oriflame- Divine ( İlahî ) isimli parfümün açılışında tropik tarzda tatlı meyveler yer alıyor. Kivi, mango, ahududu ve biraz ekşimsilik barındıran erik var. Bunu yeşil ve ferah kokan sucul çiçeksi notalar ( menekşe, siklamen, gül ) takip ediyor. Orta katmanda çiçeksi notalar ağırlığını hissettirmektedir. Önce kremsi çiçekler ( yasemin, frezya, zambak ), sonra da baş ağrısı yapan pudralı çiçekler ( sümbülteber, kediotu, ylang ylang ) sahne alacaktır. Tatlı misk- amber kombinesi ve yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) kapanışı yapmaktadır.

Oriflame- Divine isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalacaktır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr, hatta biraz yoğun bir kalıcılığı var. Tene dengeli sıkılması gerekiyor. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümün devamındaki pudralı çiçeksi notalar ve sondaki yapay amber ve odunsu notalar kalıcılığı arttırmış fakat parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine daha uygun olacağı düşüncesindeyim. Meyveler, sucul- yeşil ve kremsi çiçeksi notalardaki serin, yumuşak ve enerjik yapıyı beğendim. Dengeli bir dozajla günlük kullanımda ve sosyal ortamlarda kendine yer bulabilir. Gene de baş ağrıtan pudralı çiçeklere dikkat edilerek kullanılırsa iyi olur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder