22 Mayıs 2018 Salı

Christian Dior- Dior Homme EDT / 2005

 















Christian Dior Dior Homme EDT parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Bugün Christian Dior- Dior Homme EDT isimli parfümü hakkında söz söyleyeceğiz. Turunçgiller, gurme notalar, amber, çiçeksi notalar, odunsu notalar, baharatlar, lavanta ve deri aromaları barındırıyor. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, yağlı, sıcak, yapay, yumuşak ve ferah esintileri var. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üst- lavanta, adaçayı, bergamot,

Orta- süsen ( iris ), amber, kakao,

Alt- vetiver, paçuli, deri.

Christian Dior- Dior Homme EDT isimli parfümün, turunçgilli- çiçeksi- baharatlı bir açılışı var : Hepsi de kremsi vurgularla belirlenen bergamot, portakal, iris, menekşe ve kakuleyi hissediyoruz. Devamındaki aromalar ise pudralı & kremsi karışımlar sunuyor. Çiçeksi notalar ( iris, yasemin ), deri ve gurme notalar ( kakao- çikolata ) sayılabilir. Son kısımda koku formu pek değişmiyor. Kremsi odunsu notalar ( vetiver, belki yanında paçuli ), amber ve tatlımsı koyulukta şekerli ve yağlı gurme notalar ( çikolata- kakao ) kapanışı yapmaktadır. Son fazda bariz bir yapaylık var.

Christian Dior- Dior Homme EDT isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık sağlıyor. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış bulunan şekerli, kremsi ve yağlı aromalar ve son bölümde giderek artan yapaylık dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirlik performansı artmış ve fakat tene dengeli dozaj verilmesi mecburiyeti doğmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Christian Dior- Dior Homme EDT isimli parfümün tene oturma devresinde, koku formunda bazı değişiklikler dikkat çekiyor : Buruk ve yeşil kokan bir lavanta algılanıyor ve kapanışta da odunsu notaların kuru hale geldiği görülüyor. Ancak bunlar ara nüanslar olup koku karakteri üzerinde baskın- yönlendirici bir rol oynamaz. Açılışta iris notası baskındır. İris- çikolata- deri ekseninde makyaj malzemesi ve ruj benzeri kokular var.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder