16 Mayıs 2018 Çarşamba

Christian Dior- Eau Sauvage Eau De Toilette / 1966




Christian Dior Eau Sauvage Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.  

Christian Dior-  Fransız moda tasarımcısıdır. Ünlü modacılar Robert Piquet ve Lucien Lelong ile çalıştı. Haute Couture koleksiyonu, lüks giyim, kozmetik ve parfümleriyle tanındı.

Bugün Christian Dior- Eau Sauvage Eau De Toilette isimli parfümü yorumlayacağım. 1966 yılında üretilen bu parfüm, 2009 yılında formül değişikliği geçirmiş. Muhtemelen güncel versiyonunu kokladım. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatımsı hissiyat, sucul ve ozonlu notalar, reçineler, odunsu notalar, amber ve meşe yosunu aromaları vardır. Tatlı, şekerli, yapay, ferah, yumuşak, keskin ve hafif yapıdadır. Turunçgil- şipre grubunda gösteriliyor.

Üst- biberiye, kimyon, meyveli notalar, fesleğen, bergamot, limon,

Orta- kişniş, karanfil, sandal ağacı, paçuli, iris kökü, yasemin, gül,

Alt- amber, misk, meşe yosunu, vetiver.

Christian Dior- Eau Sauvage Eau De Toilette isimli parfüm, şekerli turunçgillerle açılıyor. Bergamot ve limon tahminleri yaptım. Bunu çam esintileri tandanslı yeşil kokan ferah aromatik otlar ( biberiye, ardıç meyvesi, fesleğen )  takip ediyor. Çam reçinesi kokuları da alıyoruz. Orta bölümün genel karakteristik özelliği, sucul ve ozonlu yapıdaki erkeksi- yeşil çiçeksi notalardır. Tatlı gül ve biraz kremsi hissiyat veren yasemin olabilir. Aralarda hafif karanfil tarzında baharatlı tonlamalar yapılmış. Keskin yeşil odunsu notalar ( vetiver ), yüksek tatlılıkta amber ve meşe yosunu notalarıyla sona gelinmektedir.

Chrisitan Dior- Eau Sauvage Eau De Toilette- aslında başlangıç bölümü hariç, tamamen yeşil- bikisel koku karakteri yansıtmaktadır. Çiçeksi notalar, meşe yosunu ve vetiver bu anlamda önemlidir. İkinci sırada aromatik otlar zikredilebilir. Yüksek tatlılık ve şekerli hissiyat ( turunçgiller, amber ) baş ağrıtabilir. Bu yüzden dengeli dozajlanması elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca çok sıcakta sıkılmaz. Tatlılık geneli kaplamış. Daha ziyade sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Bu bağlamda dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalma eğilimi göstermektedir. İlk anda kısa süreli olarak, sahibine dönük kuvvetli fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık performansı vardır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder