2 Mayıs 2018 Çarşamba

Honour 79 Handmade Parfümleri Üzerine Bir Söyleşi




HONOUR 79 HANDMADE Butik Parfümlerini bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Deluxe Kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Fiyatı : 50 cc. boyda- 1650 liradır.

Honour 79' ların tasarım özellikleri nelerdir ?

Yapımında doğal ve kaliteli malzeme kullanılmıştır. El yapımıdır. Esanslar ince el işçiliği ve milimetrik hesaplarla şişelere doldurulmaktadır. Yüksek kaliteli deluxe esansları sayesinde tende daha kalıcı ve güçlü performans gösteriyor. % 40 esans yoğunluğu ile, özellikle yağlı ve çabuk terleyen tende gün boyu kalıcılık ve yüksek fark edilirlik değerlerine ulaşıyor.

Honour 79 Handmade parfümlerinin esansları 1 gün boyunca, serin ve güneş almayan ortamda dinlendiriliyor ve sonra şişelere aktarılıyor.

Honour 79- No. 1 parfümünün koku güzelliği hakkında neler söylersiniz ?

Notaları : Tatlı- şekerli kuş üzümü, pudralı orkide, kremsi vanilya ve yumuşak vetiver.

Meyvemsi başlangıcı pudralı kadınsı çiçekler takip ediyor. Bu çiçekler daha sonra yumuşak ve kremsi hale geliyor. Aynı koku formundan vanilya ile birleşiyor. Vanilyalı beyaz çiçekler ve yumuşak odunsu notalar- vetiver kapanışı yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Notalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Nota geçişleri uyumludur. Son kısımda tatlılık bir miktar yükselir. Ama rahatsız etmez.

Honour 79- No. 2' nin baskın aromaları nelerdir ?

Notaları : Yeşil- bitkisel menekşe, yeşil- çimensi vetiver, kuru deri, yanmış tütsü.

Baskın aroma olarak ilk önce yeşil- erkeksi çiçeklerden bahsetmeliyiz. Bunların ana teması, yumuşak ve sucul menekşedir. Sonrasında aynı koku formunda vetiver- odunsu notalar geliyor. Kuru deri ve sıcak tütsü vurgularıyla kapanış oluyor. Son bölümde ahşapsı tonlamalar öne geçmekte. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Aromalar genelde katman halindedir.

Honour 79- No. 3' ün kullanımında hangi konulara dikkat etmek gerekir ?

Notaları : Keskin karabiber, tatlı sandal, çimensi vetiver, kuru abanoz ahşabı.

Özellikle orta katmanda belirginleşen sandal ağacı teması ile gayet yoğun ve güçlü bir tatlılık veriyor. Ayrıca doğudan karabiber açılışıyla tozlu ve biberli yapısı vardır. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta ve sabah saatlerinde kullanılması tavsiye edilmez. Daha ziyade soğuk havalar, akşam vakti ve sonbahar- kış sezonuna yöneliktir. Kapanış yumuşak vetiver ve kuru ve sıcak ahşapsı aromalarla yapılmaktadır. Yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşir. Genelde tatlımsı kokular parfüme egemen olmuştur. Aromalar tematik tarzdadır ve sırasıyla devreye girer.

Honour 79- No. 4 isimli parfümün gurme tarzından bahseder misiniz ?

Notalar : Tozlu, sıcak, tatlı ve kremsi tonlarda kahve ve çikolata, yumuşak deri ve sedir.

Bu parfüm kahve ve çikolata gibi gurme notalara sahiptir. Açılışı da meyvemsi gurme aromalarla olmakta. Kahve ve çikolata ana tema olarak baskındır. Bunu yumuşak yapıdaki deri ve sedir ağacı notaları destekliyor ve böylece sona geliniyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar var. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Notalar katman halindedir ve tene oturması sırayla olur.

Honour 79- No. 5- genel beğeniye ve günlük kullanıma uygun mudur ?

Notalar : Tozlu ve tütsülü karabiber, pudralı iris, yumuşak amber ve misk.

Bu parfüm yeniden formüle edilmiştir. Günlük kullanıma ve genel beğeniye uygun olması için sıcak, yumuşak, tozlu ve tatlımsı rayihalar birbiriyle dengelendi. Pudralı vurgular ise azaltıldı.

Doğrudan sıcak karabiber ile yapılan açılışı yumuşatmak için, son kısımda yumuşak amber ve misk kullanıldı. Pudralı iris, karabiberi destekliyor. Hızlı akışkanlıkla tene oturuyor. Tene yakın kalmayı tercih ediyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar var. Notalar katman halindedir ve daha çok, baharatlı vurgular ön plandadır.

Honour 79- No. 6' nın tasarımında ilham kaynaklarınız neler oldu ?

Notalar : Turunçgilli- biberli tarçın, odunsu amber, aromatik benzoin, kuru paçuli.

Tarçın tandanslı modern tatlı baharat temalarıyla başlıyor. Biberli tarçın, aynı zamanda ferah ve yumuşak turunçgillerle desteklenmiştir. Buna yumuşak odunsu amber teması katılmakta. Odunsu amber, son bölümde reçineli ambere çevrilecektir. Kuru paçuli ise, kapanışta odunsu nota olarak etkilidir. Tene oturması hızlı akışkanlıkla olmakta. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar var. Daha ziyade, tek parça algılanan tematik notalardan oluşuyor. Tene yakın duruyor.

Honour 79- No. 6- klasik Doğulu / Asyalı parfümleri efektine dayanıyor. Bunu bir de odunsu ve reçineli egzotik bir amberle pekiştiriyor.  

Mesela, Anadolu çok zengin bir bitki florasına ve baharat varlığına sahiptir. Honour 79- No. 6 adını verdiğimiz parfümü yaratırken, Anadolu kültüründen ilham aldık. Mesir macunu, kapalıçarşılar, baharat dükkânları metaforunu kullandık. Honour 79- No. 6' daki aromatik otlar ve yabanî bitkiler, Aksaray ve Orta Anadolu' nun dağlarında kendi kendine yetişiyor. 

Honour 79 Handmade parfümlerinin kullanımıyla ilgili bilgi verir misiniz ?

Honour 79 parfüm koleksiyonunda No. 1, No. 2, No. 4, No. 5 ve No. 6 isimli parfümler günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. No. 6- günün farklı saatlerine göre dozaj ayarlaması yapılarak kullanılabilir. Diğerleri tene özgürce sıkılabilir.

No. 3 isimli parfüm, sonbahar- kış, akşam ve soğuk havalar için idealdir. Tene dengeli sıkılması gerekir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılabilir.

4 yorum:

  1. Parfümleri deneyebileceğimiz bir adres verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Sipariş için : onurr.cetin@gmail.com

    YanıtlaSil