3 Temmuz 2013 Çarşamba

Christian Dior- Dune Pour Homme EDT / 1997



























Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Christian Dior- Dune Pour Homme, yazlık bir parfümdür. Tatlımsı esintiler, otlar, meyveler, hafif kokular takdir edilmektedir.

Odunsu- çiçeksi/ misk grubundaki parfüm kolonya tarzına evriliyor.

Üstte siyah kuş üzümü, incir yaprağı, fesleğen, adaçayı; orta notada incir ağacı kabuğu, muhabbet çiçeği, gül; alt notalarda sandal ağacı, tonka fasülyesi, vanilya, sedir ağacı var.

Yeşil bitkiler, odunsu notalar, aromatik- meyveli notalar parfümü şekillendiriyor.

Hafifçe tatlılaşan, dinamik ve enerjik bir açılışı var= Otlar ve meyveler. İncir burada baskındır. Kuş üzümü olabilir. Aromatik bir açılış yapmış. Yeşil bitkiler ferah ve neşeli etkiler veriyor.

Daha sonra bu meyveli- otsu rayihalar devam etmekte ve şifalı ot esintileri vermekte. Nane, adaçayı bu cümledendir. Ortalarda hafif tatlımsı incir gene var. Buna erkeksi çiçeksi notalar ( menekşe, gül, sümbül ) destek vermiş. Sabunsu hissiyat da alınmakta.

Hafif bir misk, tatlı odunsu notalar kapanışı yapmakta. Amberimsi notalar da alınmıyor değil. Kadifemsi ve yumuşak geçişler var.

Parfümün genelinde tatlılık var. Notalar dengeli, uyumlu, başarılı verilmiş. Akışkan ve rafine kullanılmış.

Fazla bir beklentiye girmeden kullanılabilir. Mekân ve saat sınırlaması olmadan kullanılabilir. Bol bol sıkmakta sakınca yok. Kalıcılığı 6 saat kadar kuvvetli olmakta ve sonra tene yakın durarak, 10 saate varmakta. Fark edilirlik tatmin edicidir.

Koku - 4 Kalıcılık - 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder