19 Mayıs 2018 Cumartesi

Christian Dior- Fahrenheit EDT / 1988





























Christian Dior Fahrenheit parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com
Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Christian Dior- Fransız moda firmasıdır. Bugün Christian Dior- Fahrenheit isimli parfümü konuşacağız. Ekşimsi, tozlu, buruk, metalik, pudramsı, kirli, tatlımsı, ferah, yumuşak, sıcak, serin, koyu ve yapay esintiler sunuyor, Turunçgiller, meyveler, lavanta, çiçeksi notalar, deri ve odunsu notalar barındırıyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösteriliyor.

Üst- muskat çiçeği, lavanta, sedir ağacı, sarı papatya, mandalina, alıç meyvesi, bergamot, limon, 

Orta- menekşe yaprağı, muskat, sedir ağacı, sandal ağacı, hanımeli, karanfil, yasemin, vadi zambağı, 

Alt- deri, vetiver, misk, amber, paçuli, tonka fasülyesi.

Christian Dior- Fahrenheit isimli parfümün açılışında metalik turunçgiller ( bergamot ), lavanta ve ekşimsi meyveler ( salatalık ) görülüyor. Sonrasında yeşil ve ferah kokan odunsu notalar ( vetiver ) geliyor. Buruk ve aynı zamanda yeşil karakterdeki çiçeksi notalar ( menekşe teması, iris ? ) buna eklemleniyor. Orta katmanda gene çiçeksi notalar egemen olacaktır. Yalnız bu defa koyu, tozlu ve pekâla pudramsı diyebileceğimiz çiçekler ( papatya, hanımeli, karanfil, yasemin ) sahne almakta. Kapanış ise gene koyu ve kirli odunsu notalar ( paçuli ) ve deri aromalarının senteziyle meydana gelmiştir.

Christian Dior- Fahrenheit isimli parfümün ana aksını aslında, yukarıda özelliklerini belirttiğimiz bergamot- lavanta- salatalık- vetiver- menekşe notaları şekillendirmekte. Diğer aromalar yardımcı rollerde oyuna katılıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gene gayet hızlı akışkanlıkla tene yapıştığını / oturduğunu söylemeliyiz. Ancak tene yakın kalmak istemiyor, aksine dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılığı mevcuttur. Bunu sağlayan etken, koyu, pudralı ve kirli tonlamalar yapan çiçeksi notalar, paçuli ve deri vurgularıdır. Bu saydığımız notalar koku karakterinde yapaylık ve sentetikliğin başladığı çizgidir. Sadece yeşil kokan menekşe notasında sınırlı bir tatlılıktan söz edilebilir. Parfümün geneli zaten ekşimsilikten kirli- koyuluğa kadar giden koku skalasına sahiptir. Böylece tene dengeli sıkış gerektirmesi ( üç- dört fıs ), sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusu olması, dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerine uygun olması gibi özellikler ön plana çıkacaktır.

Christian Dior- Fahrenheit isimli parfümle ilgili kafaları kurcalayan bir mesele de şudur : 

Koku karakterinde, benzin kokusu veya gaz yağı, benzin gibi aromalar veren notalar neler olabilir ?

Bizim bu konuda iki farklı tezimiz olacak :

1- Koyu ve kirli paçuli ve deri aromaları bu hissiyatı veriyor olabilir.

2- Karanfil, papatya, hanımeli ve yasemin gibi koyu ve pudralı çiçek karışımları da hesaba katılmalıdır.

Christian Dior- Fahrenheit- eşine benzerine rastlanmayacak bir koku karakteri ve aroma yansıtmakta. Kullanmak ve alışmak için gerçekten zor bir parfüm. Tematik bir parfüm. Konsept ve koleksiyonluk bir koku. Günümüz trendlerine uymuyor. Ancak meraklıları ve özel müşterileri kullanır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder