28 Nisan 2017 Cuma

Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Toilette / 2011



 




















   




Gucci Guilty Pour Homme Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

1921' de, Guccio Gucci tarafından kurulmuş bir moda tasarım şirketidir. Kendisinden sonra şirket oğulları ve torununa kalmış. Bay ve bayan parfümü üretiyor. İlk parfümü 1974' te piyasaya çıkmış.

Bugün Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Toilette isimli parfüm hakkında fikir beyan edeceğiz. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, metalik, sabunsu, tozlu, sucul, ozonlu, ferah, serin, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, lavanta, çiçeksi notalar, meşe yosunu, misk, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Odunsu- aromatik kategorisinde gösterilmiş.

Üstte lavanta, limon, ortada portakal çiçeği ve alt notada sedir ağacı, paçuli ve vanilya aromaları açıklanmış. 

Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Toilette isimli parfüm, büyük ölçüde ferah limon kolonyası açılışına sahiptir. Limon ve portakal merkezli turunçgiller başlangıçta yer almakta. Bu turunçgiller ilk anda biraz ekşimsi- buruk bir tonlama yapsa da, hemen sonrasında gayet tatlılaşıyor. Bunu yeşil kokan ferah aromalar takip edecektir : Tatlı lavanta, erkeksi çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, leylak ) ve meşe yosunu hissettim. Sonralara doğru koku karakteri iyice yapaylaşıyor. Bu yapaylığın nedeni, odunsu notalar ( sedir ağacı ), yapay tatlılıktaki amber ve sabunsu misktir. Gene metalik paçuli de sayılabilir.

Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Toilette isimli parfümde, orta katmandan itibaren sucul ve ozonlu bir yapı var. Lavantadan meşe yosununa kadar olan eksen bu anlamdadır. Bunun yanında, çamaşır suyu kokuları da mevcuttur. Parfüm tene oturduktan sonra çiçeksi notalar sabunsu ve yapay hale gelmekte. Sabunsu misk de buna elenince, çamaşır suyu benzeri rayihalar olabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Sonradan yapay ve sabunsu hale gelen kokusu nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html









25 Nisan 2017 Salı

Gucci- By Gucci Pour Homme EDT / 2008


























Gucci By Gucci Pour Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Gucci- İtalyan moda markasıdır. 1921 yılında, Guccio Gucci tarafından kurulmuş bir moda tasarım şirketidir. Kendisinden sonra şirket oğulları ve torununa kalmış. Bay ve bayan parfümü üretiyor. İlk parfümü 1974 yılında piyasaya çıkmış.

Bugün Gucci- By Gucci Pour Homme isimli parfüm hakkında konuşacağım. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, kuru, ferah ve enerjik rayihaları var. Aromatik otlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, lavanta, odunsu notalar, meşe yosunu ve deri aromaları vermekte. Odunsu- şipre grubunda gösteriliyor. Odunsu- tütünsü karakterinden de bahsediliyor.

Üst- bergamot, selvi bitkisi, menekşe,

Orta- tütün, yasemin,

Alt- paçuli, buhur, amber, elemi reçinesi, deri.

Gucci- By Gucci Pour Homme isimli parfüm ekşimsi ve buruk rayihalarla açılıyor. Limon- bergamot tarzı narenciye vurguları, lavanta ve çam esintileri veren aromatik otlar, aynı zamanda canlı ve enerjik yapıya sahiptir. Sonrasında erkeksi- yeşil çiçeksi notalar ve ve gene yeşil kokan vetiver, başlangıç kısmının ferah yapısını devam ettiriyor. Yasemin ve menekşe gibi klasik yeşil çiçekler var. Bunu kuru bir deri notası katılıyor. Son bölümde sıcak tütsüler, kuru tütün ve yeşil koku formunu sürdüren meşe yosunu yer almakta.

Gucci- By Gucci Pour Homme isimli parfüm, genelde kaliteli ve ferah erkeksi kolonya havası veriyor. Turunçgiller, aromatik bitkiler ve yeşil kokan çiçeksi notalar bu görüşümüzü destekliyor. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği daha ziyade tensel koku olmasıyla ilgiliyse de, ilk anda dışarıya karşı yoğun fark edilirlik performansı var. Daha sonra hızlı akışkanlıkla tene yakın kalacaktır. Tene özgürce sıkılabilir.

Gucci- By Gucci Pour Homme- yalnızca turunçgiller ve meşe yosunu aromaları üzerinde sınırlı bir tatlılık veriyor. Genelde tozlu, buruk ve ekşimsi koku nüansları bulunuyor. Dengeli tatlılık ve ( son kısımdaki seyreltilmiş hissiyat veren misk hariç ) uyumlu aromalar olduğu söylenebilir. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemi kokusudur.

Koku -4 Kalıcılık - 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

















22 Nisan 2017 Cumartesi

Gucci Pour Homme II EDT / 2007

                                                

Gucci Pour Homme II parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

İtalyan moda markası Gucci' nin, klasik Gucci Pour Homme' un yumuşak ve modernize edilmiş versiyonu olan bu parfüm, akışkan harmanı ve rafine kokusuyla ortak beğeni çizgisini yakalamış. Çiçek, baharat, odun, reçine gibi nüanslar vardır.

Modern tatlı baharat parfümlerine örnek teşkil eden bu parfüm, odunsu- çiçeksi grubuna sokulmuş.

Üst- menekşe yaprağı, bergamot,

Orta- çubuk tarçın, yenibahar, siyah çay,

Alt- misk, zeytin ağacı, tütün yaprağı, laden reçinesi.

Canlı ve ferah turunçgil- çiçeksi açılış. Sonra tütün merkezli aromatik baharatların sahne alması. Meyveli notalar buna destek veriyor. Baharatlardan tarçın net olarak seziliyor. Misk ve reçine ile hafif dumansı bir kapanış yapıyor.

Meyve, çiçek, tütün, tarçın ve misk koku düzlemini oluşturmakta.

Aromatik baharatlar ve dumansı rayihalar derinlik ve konfor çizgisini işaretler. En kalıcı ve güzel yeri burası olmuş. Kalite artıyor.

Genelde tatlılık var= Meyve, tatlımsı baharat, misk...

Koku karakteri pek değişmiyor. Ne var ki, konforlu, güvenli, biraz da lüks bir harmanı var. Kalıcılık çok kuvvetli değil. Tende 9- 10 saat hissiyat mevcut. İdeal yaz kokusu.

Koku -4 Kalıcılık -3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


19 Nisan 2017 Çarşamba

Hugo Boss- Boss / Bottled EDT / 1998


























Hugo Boss- Boss parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Hugo Boss- Alman moda firmasıdır. Hugo Boss- Boss ( Bottled ) parfümünü yorumlayacağım.

Hugo Boss- Boss, tatlı, sıcak, biraz yapay ve yumuşak bir yapıdadır. Baharat, meyve ve odunsu bazlar belirgindir. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilmiş.

Hugo Boss- Boss için şu aromalar verilmiş...

Üst- erik, meşe yosunu, elma, limon, bergamot, sardunya,

Orta- maun ağacı, karanfil, tarçın,

Alt- sandal ağacı, zeytin ağacı, vanilya, vetiver, sedir ağacı.

Parfüm dünyasında bir yenilik getirmez. Genel beğeniye uyması söz konusu oluyor. Çünkü, ülkemizdeki insanların en çok tercih ettiği kokulardan biridir. Günlük kullanımda tazelenir. Sonbahar- kış, akşam, açık hava parti ve toplantıları vb. kullanım seçenekleri sunuyor.

Hugo Boss- Boss, yapay ve sentetik aromalarla biliniyor= Açılışta baharatlar, meyveli notalar buna örnektir. Tarçın, kakule, zencefil, kuş üzümü ve mandalina gibi karışım var.

Sonrasında yumuşak odunsu notalar gelmekte= Vetiver ve sedir ağacı merkezlidir.

Bununla beraber, misk ve vanilya gibi vurgular odunsu notalara karışıyor ve tatlılığı bir miktar daha arttırıyor. Bu bölümdeki vanilya da yumuşak ve kremsi verilmiş.

Koku çok değişmez, genelde düz çizgide gider. Hugo Boss- Boss' un kalıcılığı benim tenimde başarılı oldu. Fark edilirlik ise tatmin edicidir. Tene yakın durur. Bir kolonyadan daha fazla kalıcılık yapıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

16 Nisan 2017 Pazar

Hugo Boss- Hugo EDT /1995


























Hugo Boss Hugo parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz: onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Hugo Boss- Alman moda firmasıdır. Hugo Boss- Hugo adıyla bilinen ve kaliteli kolonya tarzını yansıtan parfümü değerlendirmekteyiz. Aromatik otlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve meyveler koku karakterinde etkilidir. Tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah yapıdadır. Aromatik- yeşil grupta yer almakta. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Genel beğeniye yöneliktir. Fazla beklentiye girmeden kullanılabilir. Gün içinde tazelenebilir. Parfüm sektöründe bir yenilik getirmez.

Üst= Lavanta, yeşil elma, nane, greyfurt, fesleğen,

Orta= Karanfil, adaçayı, sardunya, yasemin,

Alt= Paçuli, köknar, sedir ağacı.

Hugo Boss Hugo- tatlımsı lavanta ve elma karışımıyla başlıyor ve hep böyle devam edip gidiyor. Arada çok değişmeyen koku formları var. Mesela, tene oturunca lavanta ve elmaya, bu sefer nane ve çeşitli aromatik otlar katılıyor. Ferah, enerjik bir yapı gösteriyor. Yumuşak çiçekler, otlar, yapraklar, sucul- ozonlu aromalar, yumuşak odunsu notalar ve kapanış... Hızlı bir akışkanlık var. Yağmurda ıslanmış çayır- çimen, aroma- terapide kullanılan otlar gibi kokuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir.

Hugo Boss- Hugo isimli parfümün aromalarını baştan sona değin şöyle gruplandırabiliriz :

- Tatlı lavanta ve tatlı elma,

- Aromatik otlar ve yeşil bitkiler ( adaçayı, nane, mercanköşk, fesleğen ),

- Erkeksi- yeşil çiçeksi notalar ( karanfil, sardunya, yasemin ),

- Yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ), misk ve meşe yosunu.

Hugo Boss- Hugo için mevsim, kullanım miktarı, ortam ayrımı yapmak gereksiz olacak. Her konuda serbestsiniz. Kalıcı ve fark edilir yönü için, kaliteli bir kolonyayı düşünebilirsiniz. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


13 Nisan 2017 Perşembe

Köşe Yazısı : Parfüm Nasıl Yorumlanır ?









Bu yazımda, sizlerle parfüm analizi için uyguladığım bir yöntemi paylaşmak istiyorum. Yani, benim parfüm yorumlama tarzımdan örnekler vermek amacındayım.

Bir parfümü anlamak, yorumlamak, analiz etmek önemlidir. Bunun için de, her parfümor, kendine özgü yöntemler kullanır.

Sadece, bir parfümün üst- orta- alt notalarını ezberlemekle, o parfümü çözmek ve anlamak mümkün olmaz. Bir bakış açısına, değerlendirmeye ve ilkelere ihtiyaç duyarsınız.

Şimdi, kadın parfümlerinin en önemlilerinden biri olan Thierry Mugler- Alien parfümünün Eau De Toilette versiyonunu örnek olarak seçelim ve yorumlama metotlarımızdan birini bu parfüme uygulayalım...

Seçtiğimiz yorum metodu koku biçimlerine / formlarına göre olsun...

Thierry Mugler- Alien isimli parfümü önce tenimize uyguluyoruz. Bir parfümü anlamak için, önce ve daima teninize sıkmalısınız. Kıyafete, kağıt parçasına ve havaya da sıkılabilir. Ama bir parfüm, ten üzerinde daha iyi kokar ve anlaşılır. Kendi tenimizde, bir parfümün aromalarını daha net ve keskin biçimde hissederiz. Ten kimyası, tendeki yağ tabakaları ve terleme durumumuza göre, gerçeğe daha yakın yorumlama yapılabilir.

Parfümü teninize sıkınca, iki yoldan birini tercih edersiniz :

Ya iki- üç dakika bekleyip, parfüm teninize iyice oturunca koklarsınız.

Bu yöntemde, parfüm teninize yerleştiği için, orta ve alt notalarını burnunuz daha iyi algılar.

Ya da sıktıktan hemen sonra koklayıp, sonra iki- üç dakika bekleyip tekrar koklarsınız.

Bu yöntemde ise, parfümün önce üst ( açılış ) notalarını burnunuz algılar. Sonra tekrar kokladığınızda, parfümün orta ve alt ( merkez ) notalarını hissetmiş olursunuz.

Ben daha çok, ikinci yöntemi kullanıyorum. Çünkü, bir parfüm nasıl başlarsa, genellikle o şekilde gider ve sonlanır. Özellikle ana akım parfümlerde durum böyledir.

Yani bir parfüm tatlı- kremsi- yumuşak açılış yaptıysa, bu koku tarzı genellikle parfümün sonuna kadar devam eder. Ekşimsi- tozlu- buruk başladıysa, çok küçük değişimler hariç, gene aynı şekilde sona erer.

Bu açıklamaların ardından, konumuza dönelim. Thierry Mugler- Alien EDT parfümünü koku biçimlerine / formlarına göre değerlendirecektik...

Koku formları olarak şunları hissediyoruz :

* Şekerli tatlılık,

* Kremsi ve pudralı çiçekler,

* Tozlu odunsu notalar.

Soru : Bu kokular acaba hangi aromalardan geliyor ?

Bunları tahmin etmeye çalışacağız.

Şekerli tatlılık=  Bu uygulamayı, Thierry Mugler- Alien EDT versiyonu parfümünün açılış ve merkez notalarında görmekteyiz. Açılışta kırmızı meyvelerden gelen bir tatlılık vardır. Kuş üzümü, ahududu ve vişne olabilir. Gerçi, tatlılk genele yayılmıştır. Ancak özellikle tene oturma evresinde, bu tatlılık şekerliliğe kayar. Vanilya, misk ve sandal ağacı notalarını sonlara algılarız. Parfümün kapanışında, bu tatlılığın yükseldiğini takdir ederiz.

Kremsi ve pudralı çiçeklerin harmanı= Bunu orta katmanda görürüz. Yasemin, frezya, leylak gibi kremsi ve yumuşak çiçekler daha baskındır. Sardunya ve sümbülteber gibi pudralı ve miktar tozlu çiçekler ise geri plandadır.

Tozlu odunsu notalar= Aslında tozlu esintiler pek yoktur. Sadece tene yerleşme ve kuruma döneminde, vetiver ve paçuli gibi odunsu bazlarda sınırlı bir tozluluk vardır.

Parfüm yorumlama biçimleri çok sayıda olabilir. Biz en kolay yöntemlerden birini, bu bölümde anlatmış olduk. Umarız, bu yöntem parfüm uzmanlarına iyi bir fikir verecektir.

Bir parfümün içindeki bütün notaları tek tek tahmin etmeye çalışmak çoğu zaman işe yaramaz. Çok vakit kaybettirir. Notaları belli bir bütünlük ve düzen içinde anlamak ve değerlendirmek gerekir.

Vanilya aromasını tek başına hissetmeye çalışmak yerine, bu notayı genel bir şekerli tatlılık içinde algılamaya özen gösteriniz.

10 Nisan 2017 Pazartesi

Hermes- Voyage d'Hermes Eau De Toilette / 2010

 















Hermes Voyage d'Hermes Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Hermes- Fransız moda markasıdır. Bugün Hermes- Voyage d'hermes Eau De Toilette isimli parfümü değerlendireceğiz. Ekşimsi, buruk, sabunsu, tozlu, ferah, yumuşak ve sıcak esintiler yapmakta. Turunçgiller, baharatlar, aromatik otlar, çiçeksi notalar, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- kakule, limon, baharatlar,

Orta- yeşil çay, yeşil notalar, gül, çiçeksi notalar, hedione çiçeği / hedione molekülü,

Alt- odunsu notalar, misk, amber.

Hermes- Voyage d'Hermes Eau De Toilette isimli parfümün açılışı büyük oranda buruk ve ekşimsi turunçgillerle oluyor. Fakat bu turunçgiller biraz tatlılık da vermekte. Limon, portakal ve mandalina hissediliyor. Tatlı ve köpüklü tarzda greyfurt olabilir. Sonrasında tozlu aromatik otlar geliyor. Yeşil çay, adaçayı ve mate yaprağı tahminleri yapıyorum. Orta bölümde bariz bir sabunsuluk egemendir. Burada çiçeksi notalar bulunuyor. Önce sabunsu ( gül, sümbülteber ) ve sonra da gayet yeşil ve ferah ( leylak ) bir koku formu vardır. Orta katmanın devamında sıcak, yumuşak ve biberli baharatlar ( kakule, biber, yenibahar / aromatik karabiber ) sahne alacaktır. Son bölümde yumuşak odunsu notalar ( biraz tozlu sedir ağacı ) ve misk yer almakta.

Hermes- Voyage d' Hermes Eau De Toilette- canlı, dinamik ve enerjik turunçgiller ve aromatik otlar, orta bölümden itibaren çokça sabunsu rayihalar yayan çiçeksi notalar, ferah olmayı başaran baharatlar ve kapanışta yorucu olmayan ve yapaylığa kaçmayan ferah odunsu notalar kullanmış. Burada sadece sabunsu çiçekler burun ve zihin algısını zorlayabilir. Tene biraz dikkatli dozajla ( dört- beş fıs ) bu sorun halledilebilir. Gene de sabahleyin sıkılmasa iyi olur. Bunun dışında günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar arası döneme uygundur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlamasının nedeni, baharatlar ve çiçeksi notaların yoğunluğudur. Hızlı akışkanlıkla önce dışarıya karşı güçlü fark edilirlik yapsa da, sonrasında sakinleşip tene yakın kalıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Nisan 2017 Cuma

Topraktan Gelen Koku : Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette / 2006


 


























Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

topraksı ve doğal mineralli parfüm




Hermes markası ve Hermes- Terre D'Hermes isimli parfümün tasarımcısı hakkında bilgilerimiz nelerdir ?

Hermes- 1837 yılında Thierry Hermes tarafından kurulan Fransız moda markasıdır. Parfümün yanı sıra mücevherat, aksesuar, hazır giyim, ipek eşarp, deri sanayii alanında yatırımları var.

Markanın baş tasarımcısı ve Terre' yi de tasarlayan kişi, Jean Claude Ellena, aynı zamanda Rochas, YSL, L'artisan, Frederic Malle, Van Cleff & Arpels vs. için da tasarımlar yapmış. Parfümlerini az sayıda elementle oluşturduğu için, parfüm dünyasında minimalizm akımını başlatan kişi olarak şöhret kazanmış.

Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette isimli parfümü diğerlerinden farklı kılan şey nedir ?

Terre'yi kullanan, ''ben Terre'yi bile kullandım'', diyerek övünebilir...

Parfüm dünyasında yeni bir kategori yaratıyor ve bu kategorinin ilk ve şu anda tek temsilcisi oluyor.

    ''Doğadan gelen''- Topraktan gelen''...

Toprakta bulunan her şey. Dünyevî ve topraktan gelen : Hiçbir hayvansal nota yok. Hava-su-toprak ve odun; yani toprakta bulunan çeşitli mineraller... Parfümün ana teması ve anlatmak istediği şey bu. Ayrıca diğer parfümler yaklaşık 150 elementle oluşturulurken, Terre' de 30 element kullanılmış. ''Az laf, çok iş...''




Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette isimli parfümü harman ve genel koku biçimi açısından nasıl tanımlarsınız ?

Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette isimli parfümde turunçgiller, çakmaktaşı, baharatlar, odunsu notalar ve reçineler gibi aromalar görmekteyiz. Sabunsu, buruk, tozlu, kekremsi, merhemsi, ferah, yumuşak, serin ve sıcak bir yapıdadır. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, portakal, çakmaktaşı,

Orta- karabiber, pembe biber, sardunya, paçuli,

Alt- sedir ağacı, vetiver, aselbent ( benzoin ).

Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette isimli parfümün açılışında önce buruk ve sabunsu çakmaktaşı notası ve sonra da buruk ve kekremsi turunçgiller ( portakal, greyfurt, bergamot ) yer alıyor. En azından, benim denediğim versiyonda durum böyledir. Devamında tozlu ve sıcak baharatlar gelmektedir. Baskın olanı karabiberdir. Pembe biber ve sardunya buna eklemleniyor. Buruk, topraksı ve köksü yapıdaki odunsu notalar ( vetiver teması, paçuli, sedir ağacı ) ve reçineler ( benzoin, sedir ağacı reçinesi ) ile kapanışa yöneliyoruz.

Terre, yağmur sonrası ıslanmış toprak gibi kokuyor. Çürük portakal kabuğunu toprağa bulayın / yedirin ve sonra koklayın... Terre böyle kokuyor.





Koku düzleminde çakmaktaşı, turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar ve odunsu reçineler bulunmaktadır. Sabunsu ve merhemsi çakmaktaşı notası, her katmanda etkindir. Hatta son bölümdeki odunsu notalar bile, parfüm tene oturduktan sonra bu sabunsuluktan nasibini almıştır. Vetiver ana tema olmasına rağmen, ortalardan itibaren biberli ve ağır toprak notalı ( paçuli ) bir yapıya bürünüyor.

Derinlik ve konfor çizgisinde çakmaktaşı, karabiber, vetiver, sedir ağacı ve sedir ağacı reçinesi mevcuttur. Bu eksen, hem parfümün ana koku gidişatını özetliyor hem de kalıcılık / fark edilirlikten tutun; saf, pürüzsüz ve doğal aromalarıyla koku güzelliğine de yadsınamaz bir katkıda bulunuyor. Ayrıca bu çizgide yapaylığa da rastlanmadığından, daha kolay kullanım sunuyor.

Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilete isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, üç saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Yoğun sabunsu ve buruk ( merhemsi- kekremsi ) rayihaları, baharatlı- odunsu yapısal düzeni ve ten seçmesi nedeniyle ( bazı kişilerin teninde yoğun odunsu koku ve sabunsu tonlamalar öne geçebilir / rahatsız edici olabilir ) kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Terre, ten seçen bir parfüm dediniz... Ayrıca, her şişede değişik koku tonlamalarına rastlanabiliyor. Bu, insanların nezdinde Terre' ye karşı bir güvensizlik yaratabiliyor. Ten seçimi ve değişik koku karakteri neden kaynaklanıyor olabilir ?

Şöyle söyleyeyim : Terre'yi oluşturan bitki, meyve ve baharatlar yılın farklı zamanlarında toplanan harmanlardan meydana geliyormuş. Bu nedenle, hasat mevsimlerindeki hava ve iklim değişiklikleri parfümün koku, aroma ve harmanında farklılıklar yaratabilmekte... Böylece farklı versiyonlar ortaya çıkıyor. Kimisinde yoğun, canlı bir turunçgil teması var, kimisinde koyu ve acımsı baharatlar hakim oluyor, kimisi de keskin merhemsi notalar veriyor. Bu minvalde de, farklı şişelerde derinlik ve konfor noktası değişebilmekte.

Koku - 4 Kalıcılık - 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




4 Nisan 2017 Salı

Ralph Lauren- Polo Blue Eau De Toilette / 2003

 















Ralph Lauren Polo Blue Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Ralph Lauren- ABD kökenli moda firmasıdır. Şimdi Ralph Lauren- Polo Blue Eau De Toilette isimli parfüm hakkında görüş belirteceğim. Ozonlu notalar, sucul / denizel notalar, yeşil notalar, meyveler, aromatik otlar, misk, odunsu notalar ve deri aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Serin, sıcak, yumuşak, ferah, yapay ve buruk esintileri var. Aromatik- fujer grubunda gösterilmiş.

Üst- salatalık, kavun, mandalina,

Orta- fesleğen, adaçayı, sardunya,

Alt- süet, odunsu notalar, misk.

Ralph Lauren- Polo Blue Eau De Toilette isimli parfümü ana koku grupları ve yardımcı elemanlar  biçiminde ikiye ayırmak suretiyle değerlendirmek istiyorum :

Önce ana koku gruplarından bahsedelim : 

Ralph Lauren- Polo Blue Eau De Toilette isimli parfümün açılış ve devam faslında ozonlu notalar, sucul / denizel notalar ve birtakım yeşil notalar var. Sonrasında buruk ama ferah tarzda kavun, salatalık, nane, adaçayı ve fesleğen gibi meyveler ve aromatik otlar sahne almaktadır. Yeşil ve ferah yapıdaki meşe yosunu notasıyla bu bölüm sona eriyor.

Yardımcı elemanlar ise, daha ziyade parfüm tene oturduktan sonra kendini şöyle bir gösteriyor :

Yapaylıktan başka bir özelliği olmayan misk ( seyreltilmiş halde ), sedir ağacı merkezli odunsu notalar ve deri aromaları genel gidişata fazla bir rol oynamaz.

Ralph Lauren- Polo Blue Eau De Toilette isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Son bölümü oluşturan misk- sedir ağacı- deri troykasındaki yapaylık rahatsız etmediğinden tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Nisan 2017 Cumartesi

Ralph Lauren- Polo Sport EDT / 1994


























Ralph Lauren Polo Sport parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Ralph Lauren ABD' li moda markasıdır. Ralph Lauren Polo Sport, 1994 yılında piyasaya çıkmış. 2012 yılında revize edilmiş. Aromatik otlar, deniz esintisi, turunçgiller, baharatlı nüanslar bu parfümde algılanıyor. Aromatik- yeşil grubuna sokulmuş.

Notaları çok fazla olmuş. Ama kokusu düz çizgide ilerliyor. Yani, çok kompleks değil.

Üst- aldehitler, artemisia ( yavşan otu ), lavanta, mandalina, nane, portakal çiçeği, bergamot, limon;

Orta- tavşankulağı, zencefil, deniz çayırı (?), yasemin, gül, gül ağacı, sardunya;

Alt- sandal ağacı, amber, misk, öd ağacı, sedir ağacı.

Deniz/ okyanus esintisi ve aromatik otlu bir açılışı var. Sonra hemen ekşi turunçgiller sahne alıyor. Açılış biraz daha meyveli tarzdadır. Ferah, enerjik, yeni yıkanmış çarşafları andıran açılışı var. Sentetik notalar aldım. Ortalardan itibaren aromatik otlar gene devam ediyor. Bunlara nane, lavanta, sardunya gibi fujer aromalar katılmakta. Burada çok güzel ve tatlı bir zencefil notası aldım. Yumuşak ve enerjik baharatlar orta notaları kaliteli hale getirmekte. Sonlarda ise, yapay bir amber ve odunsu notalar ile kapanışı yapmakta.

Açılış kısmı Davidoff Cool Water ve Ralph Laren Polo Blue' yu hatırlatıyor.

Aslında sade ve basit notalar var. Gayet anlaşılır ve net bir harmanı var. Sürprizi yok. Fazla beklentiye girmeden kullanılabilir.

İlkbahar- yaz dönemine yönelik bir yapıdadır. Tenimde kalıcılığı 10 saati buldu. İlk anda fark edilirliği yüksektir. Sonra zayıflıyor. Tene oturup güzelleşiyor. Günlük kullanıma uygundur. Dozaj konusunda sorun yaratmaz. Günün her saati ve her ortamda kullanılabilir.

Açılış notaları sürpriz yapmıyor. Ortalardan itibaren yumuşak tatlı baharatlar en kaliteli kısmıdır. Sonlarda ise, fazla albenisi olmayan odunsu notalar ve amber var.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html