15 Eylül 2018 Cumartesi

Creed- Millesime Imperial EDP / 1995

 















Creed Millesime Imperial EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Creed- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Creed- Millesime Imperial isimli parfümü inceliyoruz. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, denizel notalar, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, tuzlu, yapay, yumuşak ve ferah yapıdadır. Odunsu / çiçeksi- misk grubunda gösterilmiş.

Üst- meyveli notalar, deniz tuzu, 

Orta- limon, bergamot, iris, mandalina, 

Alt- deniz notaları, misk, odunsu notalar.

Creed- Millesime Imperial isimli parfümün başlangıcındaki turunçgiller ve meyveler, oldukça keskin tuzlu aromalar yapıyor. Turunçgiller basındır. Bergamot, limon ve mandalina var. Geriden meyve karışımı destek veriyor. Üzüm ve erik gibi kokular hissediyorum. Orta katmanda tuzlu & tatlı koku değişimleri sunan çiçeksi notalar mevcuttur. İris ve neroli olabilir. Devamında bu notalara, iyice kendini hissettiren deniz notaları katılıyor. Kapanışa gelinirken, deniz tuzlu misk aroması gayet net olarak burnuma çarpıyor. Son fazda yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) var. Tuzlu aromalar burada da kendini gösteriyor.

Creed- Millesime Imperial- aslında son derece sade, basit ve kolay anlaşılır koku karakteri yansıtıyor. Bir kere, en dikkat çeken nokta tuzlu aromaların her katmanda etkili oluşudur. Özellikle çiçeksi notalardan sonra, deniz notaları koku karakterine tek başına hakim olup tene yapışıyor. Deniz tuzlu misk aroması da buna eklemleniyor. Böylece deniz & deniz tuzu rayihaları genel koku biçimi haline gelmektedir. Bu yüzden koku karakteri çok değişmez ve düz çizgide gider. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Yoğun ve güçlü tuz aromaları tene biraz dengeli sıkılmasını gerektirecek. Dört- beş yeter. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir. Tuzlu aromaların yoğunluğuna rağmen nota geçişleri başarılı yapılmıştır. Çiçeksi notalarda biraz yapaylık var ama rahatsız edici değil.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder