24 Şubat 2013 Pazar

Dunlop For Men




Benim 90' lı yıllarda çok beğenerek kullandığım klasik bir parfümü değerlendireceğiz= Dunlop For Men... Turunçgil, hafif baharat, ağaçsı notalar, aromatik otlar bu kokuyla ilgili bilgi verir.

Koku karakteri olarak, odunsu- fujer sınıfına dahil olmuş. Açıklanan aromaları şöyle= Limon, bergamot, zencefil, meşe yosunu, amber, misk, sandal ağacı, vanilya.

Açılış klasik bir biçimde= Taze, yumuşak, tatlı ve serin turunçgiller ve derinden gelen yeşilimsi notalar. Bunlar çimen benzeri hissiyat veriyor. Burada gene keskin notalar düzleminde yorum söz konusudur.

Bu, kısa sürede uçan baş notalardan sonra, çok belirgin bir zencefil kullanımıyla beraber, parfümün tarzı acımsı ve sıcak bir tonlamaya gidiyor. Hafiften sucul- yosunumsu notalar alınıyor. Daha sonra sırasıyla amber/ misk, ağaçımsı akorlar ve vanilya gelmekte. Koku karakteri açısından amber ve misk yumuşak ve tatlı rayihalar yaymakta.  Sandal ağacı ve vanilya ile sıcak, baskın, kalıcı bir yorum kazanıyor. Vanilya burada kremsi ve yumuşak tonda kullanılmış. Tenden ayrılışı da odunsu notalar ve vanilya düzleminde olmuş.

Tam bir ilkbahar- yaz kokusudur. Kalıcılık değerleri gayet başarılıdır. Tende 12 saate değin hafif rayihalarla kalmakta. Rahatsız edici ayrıntı yok. Gayet ferah ve neşeli bir koku olmuş. Harman kalitesi tatmin edici düzeydedir. Parfümün genelinde tatlımsı esintiler var.

Koku düzlemi narenciye, otsu rayihalar, zencefil, yosun, amber/ vanilya, ağaçsı notalar olarak belirleniyor. Doğal, rafine, kompleks ve temiz bir aurası var. Notalar kendi özerklikleri içinde net olarak hissediliyor.

Derinlik ve konfor noktası ise, bence amber- misk, ağaç notaları ve vanilya şeklinde giden bölüm olmuş. Bu, aynı zamanda kokunun egzotik ve sıradışı yönünü işaret etmekte. Kalıcılık ve fark edilirliğe katkı yapmakta.

Günlük kullanımda her ortam için uygundur. Gezi, tatil, kokteyl, dans partileri vs. Bolca sıkılabilir. Kaliteli bir kolonya gibidir. Sucul, fresh, hafif aromalar değerlendirilir.

Akdeniz güneşiyle yıkanan narenciye bahçeleri, yeni kesilmiş çimenlerin kokusu, vanilyalı kekler... Klâsik Dunlop, koku dünyası bakımından bunları çağrıştırıyor.


Koku -4 Kalıcılık -3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 yorum:

  1. Dunlop Yeşil ve Rebul Silverline gibi parfümleri analiz etmenizi son derece memnun edici buldum. Parfüm forumu sitelerinde aşırı derecede ithal parfüme yönelik yorum-analizlere yer verilmesi rahatsız edici ve birbirini tekrarlayıcı olmaktadır kanatindeyim. Hepimizin kullandığı ve daha düşük bütçeli kitleye de faydalı bilgi ve yorumlarla zaman zaman hitap etmek, farklılık ve özgünlük sağlayacaktır.

    Dunlop Yeşili çok güzel yorumlamışsınız. Slazenger, Hunca, Aromel gibi markaların da parfümlerini yorumlarsanız çok önemli bir boşluk doldurmuş olursunuz diye düşünüyorum. Dunlop Chic Sport da benim çok hoşuma giden bir parfüm. Kalıcılığı, fark edilirliği, odunsu özellik taşıması çok beğenerek kullanmama sebep oldu. Chic Sport'u da imkanınız olursa en kısa zamanda yorumlarsanız memnun oluruz.

    Bu arada ben esansları dikkatle takip ediyorum. Tek tek satın alıp temin etmeye çalışıyorum kokuları parfümlerde daha iyi tanımak açısından. Parfümlerin genellikle dip notalarında kalıcılık sağlamak amaçlı kullanılan öd ağacı, paçuli (tefarik), kabe samanı (vetiver), misk, amber, meşe yosunu, tonka fasulyesi, beyaz misk, sedir ağacı, sandal ağacı, tarçın ve tütün, vanilya vb. esanslarını satın almaya çalışıyorum. Şu da dikkatimi çekti tütün esansı ihtiva eden parfümler bana daha çekici geliyor. Tütün esansının parfümlerin kalıcılığında ve kokusunun etkililiğinde son derece olumlu katkı yaptığı kanaatindeyim. Tabi yanısıra kullanılacak esanslar, parfümün niteliği açısından önemli muhakkak. Bu hususta da özel bir yazı kaleme alabilirseniz çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  2. Günlük yıkanmayan birisi için sonradan ağır gelecektir.Kapanışındaki tatlılıktan dolayı.Onun dışında bir çok ürüne tercih edebilirim

    YanıtlaSil
  3. 1993 yılından beri kullanıyorum. Ama maalesef şuan piyasada yok denecek kadar az. Bulsanda çok pahalı

    YanıtlaSil
  4. Nikos Sculpture Pour Homme : Orijinal parfüm

    Dunlop For Men : Muadil parfüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün bir açık parfümcüden rica ederek almadan önce Nikos Scultpure Pour Homme'yi denedim ancak çok alakalı gelmedi bana iki koku. Özellikle dip notaları çok farklı gibi. Sculpture biraz daha tatlımsı bir koku bırakıyor 1 saatten sonra. Acaba açık parfüm olduğu için mi yoksa orjinali de böyle midir?

      Sil