13 Mart 2019 Çarşamba

Christian Dior- Poison EDT / 1985





















Christian Dior Poison parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Şimdi Christian Dior- Poison ( Zehir ) isimli parfüm hakkında yorum yapacağız. Baharatlı, çiçeksi, meyveli, odunsu ve vanilyalı nüanslarla şekillenmektedir. Tatlı, kremsi yumuşak, pudralı, yapay ve sıcak aromaları mevcuttur. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmektedir.

Üst- kişniş, erik, yabanî çilek, anason, gül ağacı,

Orta- karanfil, yasemin, portakal çiçeği, sümbülteber, opoponax, tarçın, tütsü, gül, bal,

Alt- vetiver, misk, sandal ağacı, sedir ağacı, amber, vanilya, kediotu.

Christian Dior- Poison- koku gruplarına göre değerlendirilecektir=

Tatlı- kırmızı orman meyveleri ile başlamakta. Devamında yumuşak- kremsi beyaz çiçekler geliyor. Orta katmanda, çiçeklerle, dumansı baharatlar harmanlanmıştır. Son bölümde de yapay ve parlak sedir ağacı ve pudralı sandal ağacı görülmekte. Gene kremsi amber ve vanilya ile, tatlılığın yükselmesini sayabiliriz.

Christian Dior- Poison- meyve olarak çilek, böğürtlen ve erik tarzında kokular kullanmış. Meyveler ekşimsi vurgular da veriyor. Yumuşak çiçekler katmanında yasemin, gül, iris ve frezya önemlidir. Bunlara tütsülü tarçın eşlik etmektedir. Buraya kadar güzel ve hoş giden koku formu, sonda bozulmaya ve aşınmaya uğruyor. Odunsu notalar ve vanilya, yapaylık ve şekerli bir tatlılık verdiği için, parfüm dengeli sıkılmalıdır.

Christian Dior- Poison- yavaş akışkanlık, nota katmanlaşması, tene yapışma- yakın durma gibi özelliklere sahiptir. Aromalar sırası geldikçe görevini yapar. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Açık hava- dış ortam parti ve davetlerinde ve gece gezmelerinde kullanılacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende, bir günden fazla kalıcılık yapmaktadır. Fark edilirliği de her zaman güçlüdür. Ne var ki, tene oturunca sakinleşir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder