16 Mart 2019 Cumartesi

Christian Dior- Hypnotic Poison EDT / 1998



























Christian Dior Hynotic Poison parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Christian Dior, Fransız moda markasıdır. Bu markanın kadın parfümlerinden en şöhretlisi, kuşkusuz Christian Dior Hypnotic Poison olmalıdır. Birçok kez formüle edilmiş. Biz 1998 versiyonunu ele alacağız. Piyasaya çıktığı yıl büyük yankı yapan ve kadınların paylaşamadığı bir parfümdür.

Oryantal- vanilyalı grubunda gösteriliyor. Genel bir tatlılık var ve badem, meyveli notalar, çiçekler ve odunlar bu kokuyla ilgili bir fikir verecektir.

Üst- kayısı, erik, hindistancevizi,

Orta- sümbülteber, yasemin, zambak, gül, gül ağacı, kimyon,

Alt- sandal ağacı, badem, vanilya, misk...

Christian Dior- Hypnotic Poison ( Hipnotik Zehir )- şöyle yorumlanacaktır...

Açılıştaki yapay ve pudralı vanilyayı beğenmedim. Bunun haricinde acı badem aroması güzel olmuş. Sonrasında tatlı kırmızı- ekşimsi orman meyveleri gibi nüanslar sahne aldı. Biraz tropik, biraz da orman meyveli bu hissiyat modern olmakla takdir ediliyor. Kayısı, şeftali, ahududu olabilir diye düşündüm. Acı badem aroması devam ediyor. Gene tatlımsı baharatlar var. Ferah ve tatlımsı çiçeksi ntalar var. Bunlar kaynaşmış. Tek parça algılanıyor. Yasemin, zambak, ylang ylang; tarçın, kimyon olarak öngördüğüm bir karışım var. Notalar iç içe geçmektedir. Güzel ve modern bir yorum... Vanilya gene var ama dengesiz olmuş. Kapanış faslında acı bademli vanilya, misk, tozlu paçuli ve odunsu notalar hissedilir.

Genelde bir tatlılık varsa da, açılışta ve galiba biraz da ortada bulunan vanilya sorunludur. Burada ayarsız bir tatlılık var. Tatlı meyvelerde bir sorun yok. Tozlu paçuli rahatsız ediyor. Baharatlar ise, bu karmaşa içinde en beğenilen aromalar olacaktır. Açılışın aşırı pudralı olması iyi olmamış. Sonraki notalar, başlangıçtaki bu dengesizliği telafi etmeye çalışıyor gibidir.

Sanıyorum, kadınlar Christian Dior- Hypnotic Poison parfümündeki sentetik pudralı vanilyaya, acı bademe ve tatlı çiçeklere hayran oldular. Ama bence vanilya iyi kullanılmamış ve işi bozuyor. Koku karakteri çok değişmez. Sürprizi yoktur. Bu, sıkıcı olabilir. Badem, baharat ve tatlı çiçekler yeterli bir formülasyona sahiptir. Diğerleri olmasa da olurdu.

Sonbahar- kışa uygun bir yapısı var. Tozlu paçuli ve pudralı vanilya, fazla dozaja izin vermez. Çünkü rahatsız eder. Tende bir günü geçen kalıcılık yapıyor. Fark edilir yönü, ilk sıkışta daha etkindir. Sonra tene yakın durur. Dışa dönük fark edilir hale gelir. Akşam ve gece her türlü sosyal ortamda kullanılır. Soğuk havalarda iyi sonuç verir. Başka zaman sıkılmaz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder