10 Mart 2019 Pazar

Christian Dior- Diorissimo EDT / 1956


























Christian Dior Diorissimo parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Bu markanın artık klasikleşmiş bayan kokularından, Christian Dior- Diorissimo ismini taşıyan parfümü değerlendiriyoruz. Pudralı, sabunsu ve tozlu rayihalar yaygındır. Çok az tatlılık verir. Çiçekler baskın olmak üzere, narenciye, yeşil bitkiler ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi grupta yer almakta.

Üst- yeşil yapraklar, bergamot,

Orta- biberiye, zambak, leylak, yasemin, boronya, nergis zambağı, ylang ylang, zambak,

Alt- sandal ağacı, civet yağı.

Christian Dior- Diorissimo- koku nüanslarına göre yorumlanacaktır=

Açılışta şipremsi- tozlu turunçgiller, kısa süre etkili oluyor. Bu turunçgillerde, aynı zamanda yeşil kokan ferah esintiler de vardır. Bergamot ve limon olarak tahmin ediliyor. Ortalara doğru, bir miktar aromatik otlar sahne alıyor. Yeşil bitkisel hissiyat devam ediyor. Keskin fesleğen- biberiye kombinesi olabilir. Ancak, parfümün esas karakterini teşkil eden pudralı ve sabunsu çiçekleri, orta katmanda göreceğiz. Mor ve sarı çiçek karışımından ylang ylang, nergis, iris ve zambak tahmin edilmekte. Çiçeksi katman uzun sürüyor ve kapanışı da, aynı sabunsu ve pudralı koku formuna çeviriyor. Kapanışta pudralı sandal ağacı, odunsu notaları temsil ediyor. Buna hayvansal misk ekleniyor. Böylece tenden ayrılıyor.

Christian Dior- Diorissimo- orta bölümde makyaj malzemesi, ruj ve fondoten kokuları veren çiçekleri kullanmış. Çiçekler katman- tek parça halindedir. Sandal ağacı, bu aromaları destekliyor. Hayvansal misk, aynı zamanda yağlıdır. Böylece parfümün dengeli sıkılması gerektiği ( üç- dört fıs yeter ) anlaşılıyor. Günlük kullanıma uymaz. Daha çok, sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk hava kokusudur. Açık hava- dış mekân parfümü olarak davet, kokteyl ve gece gezmelerinde kullanılır. Çok sıcakta sıkılmaz. Akışkanlık yavaştır. Fark edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra zaman içinde tene yakın kalmakta. Kalıcılık, çabuk terleyen yağlı tende, kuvvetlice iki günü bulmakta. Çünkü, pudralı çiçekler ve hayvansal misk, yüksek performans sağlıyor. Aromalar tene yapışıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder