9 Ocak 2024 Salı

Jean Paul Gaultier- Dİvine EDP / 2023

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Divine isimli bayan parfümünü yorumlamak istiyorum. Tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi, sabunsu, tuzlu, sucul, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar ve hindistan cevizi aromaları barındırıyor. Oryantal- çiçeksi kategoride gösterilebilir.

Üst- sulu karpuz, kırmızı meyveler, bergamot, 

Orta- zambak, ylang ylang, yasemin,

Alt- beze, misk, paçuli, tuzlu deniz meltemi.

Jean Paul Gaultier- Divine isimli parfümün tatlı, şekerli, şuruplu ve sucul tarzda meyveler ve turunçgiller açıldığını söyleyebiliriz. Karpuz, kızılcık, kuşburnu, aslan meyvesi, bergamot ve limon olmalıdır. Ardından çiçeksi notalar geliyor. Bunların özelliği kremsi & sabunsu kokan beyaz çiçekler olmalarıdır. Yasemin, zambak, frezya, ylang ylang, mimoza, manolya, iris ve osmanthus düşünülebilir. Yumuşak misk, odunsu notalar ( paçuli ), tropik hindistan cevizi ve tuzlu notalar kapanışı gerçekleştirmektedir.

Jean Paul Gaultier- Divine ( İlahî ) isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederim. Dört- beş fıs yeter. Kremsi & sabunsu çiçeksi notalar, son bölümdeki tuzlu aromalar ve çiçeksi notalardaki yapaylık marifetiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükseliyor ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Eğer dengeli dozaj verilirse günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyabilir. Normal şartlarda sonbahar- ilkbahar arası döneme, serin yaz günlerine, öğleden sonra- akşam vaktine ve soğuk havalara yöneliktir. Ayrıca dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder