13 Mart 2023 Pazartesi

Tom Ford- Bitter Peach EDP / 2020

 















Tom Ford Bitter Peach EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Bitter Peach isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, gurme notalar, içkimsi notalar, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, vanilya, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- gurme kategorisinde österilebilir.

Üst- şeftali, kan portakalı, kakule, kediotu,

Orta- rom, konyak, davana ( artemisia ), yasemin,

Alt- paçuli yaprağı, vanilya, tonka fasülyesi, sandal ağacı, benzoin, kaşmir ağacı, sığla yağı, laden otu, vetiver.

Tom Ford- Bitter Peach isimli parfümün başlangıcı sıcak ve yüksek kremsi rayihalarla belirlenmiştir. Meyveler, turunçgiller ve baharatlar var. Şeftali baskındır ve kan portakalı ve mandalina destek verir. Kakule ve tarçın bunları takip eder. Gurme notalar ve içkimsi notalar ise, orta bölümde yer alıyor. Tatlı çikolata- kakao ikilisine, sıcak ve tatlı rom ve konyak katılıyor. Orta katmanın sonlarına doğru, kremsi & pudralı koku değişimleri göstermekte olan çiçeksi notalar sahne alıyor. Kediotu, yasemin, sümbülteber, manolya ve frezya var. Kapanış bölümü, hatta denebilir ki, tamamen şekerli rayihalardan oluşmuştur. Tonka fasülyesi, gurme notalar ( karamel ), vanilya, odunsu notalar ( baskın sandal ağacı ) ve amber sayılabilir. 

Tom Ford- Bitter Peach isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan tatlılık, yüksek rayihalar, orta bölümün sonlarına doğru görülen ve yapaylık da barındıran pudralı çiçeksi notalar ve son bölümü oluşturan şekerli tonlamalar nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok yükselmiş ve fakat bu durum parfümün tene dengeli dozajlanmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyllerde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder