17 Mayıs 2023 Çarşamba

Jean Paul Gaultier- Scandal Pour Homme EDT / 2021

 















Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Jean Paul Gaultier- Fransız moda şirketidir. Şimdi Jean Paul Gaultier- Scandal Pour Homme isimli parfüm hakkında konuşacağız. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, gurme notalar, odunsu notalar ve tonka fasülyesi içeriklidir. Tatlı, şekerli, pudralı, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilmiştir.

Üst- adaçayı, mandalina,

Orta- karamel, tonka fasülyesi, 

Alt- vetiver.

Jean Paul Gaultier- Scandal Pour Homme isimli parfümün başlangıcında limon ve mandalina gibi gayet tatlı ama ferah turunçgiller vardır. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar takip eder. Nane, adaçayı, okaliptüs ve kişniş sayılabilir. Orta katmanda tatlı- biberli ve yumuşak baharatlar algılamaktayım. Tarçın, kakule ve muskat gibi zengin bir aroma grubu olduğu söylenebilir. Bunu şekerli karamel gibi, gurme notalar destekliyor. Sonlara doğru yumuşak odunsu notalarla karşılaşıyoruz. Çimensi vetiver önde geliyor. Sedir ağacı biraz daha geri planda ve yapay kokuyor. Pudralı ama yapay etkilerle tonka fasülyesi, kapanışı yapıyor.

Jean Paul Gaultier- Scandal Pour Homme isimli parfümde aromalar ( baharat harmanı hariç ) genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Aslına bakılırsa çok yavaş akışkanlıkla ve kademeli bir tene yerleşme safhası vardır. Tene tamamen oturduğunda, sıkıştan sonra iki saati geçmiş oluyor. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı çok saldırgandır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Gene aynı minvalde, orta katmandan itibaren yükselen ve sonlara doğru şekerli tonlamalar yapan tatlılık ve kapanıştaki iyiden iyiye belirgin hale gelen yapaylık dolayısıyla da kullanımına dikkat edilmelidir. Böylece burun ve zihin algısını zorlama ve baş ağrısı yapma ihtimali en aza indirgenmiş olur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün gün boyunca kuvvetli kalıcılığının olmasının nedeni, yüksek tatlılık ve pudralı aromalarda ( tonka fasülyesi ) aranmalıdır. Buna karşılık nota geçişleri başarılıdır. Koku karakteri modern- tatlı baharatlı parfümler ve şekerli fujerler arasında konumlanmıştır. Başlangıçtan orta katmanın sonuna değin turunçgiller, aromatik otlar ve baharatlar gayet enerjik, kaliteli ve aromatik yapısıyla beğenimizi kazanıyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder