31 Ocak 2024 Çarşamba

Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum / 2023

 















Tom Ford- ABD merkezli moda firmasıdır. Şimdi Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum ( 2023 ) isimli bayan parfümü hakkında görüş belirteceğim. Çiçeksi notalar, gurme notalar, baharatlar, reçineler, odunsu notlar ve amber içeriklidir. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, pudralı, şekerli, serin ve yapay esintiler sunmaktadır. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üst- gül, kahve,

Orta- gül, paçuli, kakule, kişniş, ylang ylang,

Alt- buhur, sandal ağacı.

Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum ( 2023 ) isimli parfüm, gül sularını andıran buruk, tatlımsı ve ferah bir başlangıç yapıyor. Çiçeksi notalar ( tatlı gül teması ) ve gurme notalar ( tatlı kahve teması ) mevcuttur. Şekerli & kremsi çiçeksi notalar ( gül, yasemin, ylang ylang ) bundan sonra geliyor. Orta bölümün devamında tatlı baharatlar ( kakule, muskat ) ve tatlı reçineler ( buhur ) ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar bulunmaktadır. Sonlara doru, bir de pudralı çiçeksi notalar ( gül, iris, mimoza, papatya ) göreceğiz. Kapanış kısmında şekerli amber ve paçuli tandanslı yapay odunsu notalar vardır. 

Tom Ford- Cafê Rose Eau De Parfum ( 2023 ) isimli parfümde, gül temasına bütün koku katmanlarında rastlayacağız. Açılışta tatlı ve ferah, orta bölümde şekerli & kremsi ve kapanışa yaklaşırken pudralı tarzıyla karşımıza çıkacaktır. Başlangıçtaki tatlı gül- kahve kombinasyonu serindir. Diğer koku grupları ise sıcaktır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun etkili fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Parfümün geneline hakim olan şekerliden pudralıya kadar yapısal düzen ve kapanışta iyice belirginleşen ve baş ağrıtma potansiyeli taşıyan yapaylığın etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış sezonu, serin / soğuk havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder