21 Kasım 2022 Pazartesi

Prada- Luna Rossa Black EDP / 2018


























Prada- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Prada- Luna Rossa Black isimli parfümü konuşacağız. Koyu, sıcak, yoğun, keskin, tatlımsı, pudralı, tozlu ve yapay esintiler veriyor. Misk, çiçeksi notalar, vanilya, odunsu notalar, deri, baharatlar ve tonka fasülyesi içeriklerine sahiptir. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmektedir.

Üstte bergamot, ortada melekotu, paçuli, alt notalarda amber, kumarin ve misk aromaları açıklanıyor.

Prada- Luna Rossa Black- keskin ve metalik baharatlı ( anason ) geçişten sonra, pudramsı ve tozlu vanilya & tonka fasülyesi ve misk işbirliğine dayanan bir açılış yapmaktadır. Bunu yapay ve plastik etkilerle deri notası takip ediyor. Pudralı- erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, iris, ylang ylang ) da orta katmanı domine ediyor. Sonda tatlımsı vanilya, pudralı sandal ağacı ve misk yer almıştır.

Prada- Luna Rossa Black isimli parfüm, anason, deri ve pudralı vanilya kullanımı ile Giorgio- Armani- Code / Black Code ve gene deri, vanilya, pudralı çiçekler ve odunsu notalar yapısı ile Bvlgari- Black parfümlerine benziyor. Elbette bu koku karakterinde genel sıcaklık ve yapaylık içinde otomobil lastiği kokuları da gözden kaçmayacaktır.

Prada- Luna Rossa Black ismli parfüm yapay, plastik ve sıcak yapısından ötürü tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene yakın kalıyor : Deri, vanilya, sandal ağacı ve pudralı çiçeklerle tene yapışıyor. Bu aromalarla çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü ve etkili kalıcılğa ulaşıyor. Fark edilirliği hem sahibine hem de dışarıya dönük olarak yoğundur. Çok sıkılırsa boğucu olabilir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Pek bir tatlılık yok. Onun yerine pudralı ve tozlu yapısal düzen var. Yalnız nota geçişleri başarılıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder