9 Kasım 2020 Pazartesi

Yves Saint Laurent- Y Eau De Toilette / 2017


 


























Yves Saint Laurent Y Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yves Saint Laurent- Fransız moda şirketidir. Şimdi Yves Saint Laurent- Y Eau De Toilette isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah esintileri vardır. Meyveler, çiçeksi notalar, aromatik otlar,  misk, amber, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmekte.

Üst- bergamot, aldehitler, zencefil, limon, nane,

Orta- menekşe yaprağı, adaçayı, sardunya, elma, ananas,

Alt- misk, ambergris, tütsü, köknar balzamı, sedir ağacı, vetiver.

Yves Saint Laurent- Y Eau De Toilette isimli parfümün açılışı ananas ve elma baskınlığında kremsi meyvelerle yapılıyor. Sonrasında tatlı aromatik otlar ve çam esintileri geliyor. Adaçayı ve nane olabilir. Klasik erkeksi- yeşil çiçeksi notalar, orta katmanı belirliyor. Menekşe, lotus ve sardunya tahmin ediliyor. Çiçeksi notalar tene oturunca sucul hissiyat veriyor. Misk, reçineler ve yumuşak odunsu notalarla kapanış gerçekleşiyor. Sedir ağacı ve vetiver algılanmakta.

Yves Saint Laurent- Y Eau De Toilette isimli parfümün, kontrollü bir yapaylığa yöneldiği söylenebilir. Açılışta belli belirsiz aldehit notaları, sonda seyreltilmiş odunsu bazlar bu görüşümüzü destekliyor. Ama bu yapaylık rahatsız edici değildir. Günümüz modern aromatik meyveli- odunsu kokularında tekrarlanan bir özelliktir. Notalarda bir uyumsuzluğa rastlamadım. Kremsi ve tatlı meyvelerden sonra tamamen yeşil- bitkisel hava, parfümün geneline hakim olur ve koku hissiyatını domine eder: Çam kokuları, erkeksi çiçekler ve hatta yeşil vetiver...

Meyvemsi ve yeşil- bitkisel koku karakteri, Yves Saint Laurent- Y Eau De Toilette isimli parfümü enerjik ve dinamik hale getiriyor. Erkeksi kolonya sınıfına sokuyor. Bu minvalde günlük kullanıma, sosyal ortamlara, ilkbahar- yaz sezonuna ve tene özgürce dozajlamaya izin verecektir. Kalıcılık ve fark edilirlik, kaliteli bir kolonya kadardır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Dengeli bir tatlılık vardır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe devreye girer.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder