31 Ağustos 2018 Cuma

Bvlgari- Tygar EDP / 2016

 















Bvlgari- Tygar EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Bvlgari- İtalyan takı ve mücevher markasıdır. Bugün Bvlgari- Tygar isimli parfümü tanıtacağım. Ekşimsi, buruk, tozlu, sabunsu, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah yapıdadır. Turunçgiller, ambroksan, baharatlar ve odunsu notalar barındırmaktadır. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilmiş. Fakat genel karakteri odunsu- baharatlı gruba daha yakındır.

Greyfurt, ambroksan ve odunsu notalar gibi aromalar açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Bvlgari- Tygar isimli parfümün açılışı, ekşimsi ve buruk turunçgiller tarafından yapılıyor. Portakal, greyfurt ve mandalina net olarak seçiliyor. Orta katmanda tozlu ve sıcak baharatlar yer almıştır. Biber, yenibahar ve karabiber tahmin edilmektedir. Sonlara gelinirken, buruk ve sabunsu tarzda odunsu notalar sahne alacaktır. Bunlar vetiver, sedir ağacı ve paçuli olarak sayılabilir. Son fazda da gene bir turunçgil tandansı görüyoruz. Buruk ve ferah greyfurt ve yapay ambroksan algılanıyor. 

Bvlgari- Tygar isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Tene oturmakta acele ettiği pek söylenemez. Gayet yavaş bir akışkanlıkla, bir saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili bir fark edilirliği mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende de iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Özellikle buruk ve sabunsu tonlamaları ve baharatlı- odunsu yapısı düşünüldüğünde, kalıcılık ve fark edilirliğinin yüksek olacağını ve fakat bu durumun tene dengeli dengeli sıkılmasını gerektireceğini anlayabiliriz. İdeal- sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Turunçgiller, baharatlar ve odunsu notaların kullanım şekliyle, Hermes- Terre D'Hermes isimli parfüme atıf yapmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder