28 Ağustos 2018 Salı

Bvlgari- Aqva Amara EDT / 2014



Bvlgari Aqva Amara parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Bvlgari- İtalyan mücevherat markasıdır. Şimdi Bvlgari- Aqva Amara isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, yumuşak, tuzlu, ferah ve sabunsu yapıdadır. Turunçgiller, aromatik otlar, sucul notalar, odunsu notalar, reçinemsi rayihalar ve çiçeksi notalar barındırmaktadır. Odunsu- akuatik grupta gösteriliyor.

Üstte mandalina, ortada portakal çiçeği, su notaları, alt notada ise paçuli yaprakları, beyaz tütsü bulunmaktadır. Buna ilaveler yapacağız.

Bvlgari- Aqva Amara isimli parfüm, açılışta yüksek tatlılığa sahip köpüklü ve asitli turunçgilleri kullanmış. Hemen ardından tuzlu deniz suyu aromaları eşliğinde aromatik otlar ve keskin tozlu paçuli gelecektir. Metalik acı portakal, tatlı mandalina, limon, kişniş ve adaçayı harmanlanmış diyebiliriz. Orta bölümde çiçeksi notaları görmekteyiz. Neroli, leylak ve lotus gibi yeşil kokan çiçeksi notalar vardır. Sonradan bu çiçekler sabunsu yapıya çevrilecektir. Bu arada tuzlu, denizel ve ozonsu etkiler devam etmektedir. Son fazda yumuşak odunsu notalar ( paçuli, vetiver ), ağaç reçineleri ( laden reçinesi ) ve tütsü yer alıyor.

Bvlgari- Aqva Amara- sade, basit ve minimalist bir koku karakteri veriyor. Turunçgilli- aromatik bitkili harmanın ardından gelen diğer aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın kalma eğilimi gösteriyor. Açılıştaki yüksek tatlılık rahatsız etmiyor, notalarda bir denge ve uyum dikkat çekiyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirlği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 yorum:

  1. serinin diğer parfümlerine göre nasıl hocam? sizce hangisi aqva mı, marine mi bu mu?

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi yorumları var bu parfümün.Bvlgari parfümleri gerçekten farkedilir ve farklı notalara sahip.Aqva kullandım bayılmıştım.Marine ondan daha çok sevdim ilginç :) amara arıyorum

    YanıtlaSil