19 Temmuz 2019 Cuma

Calvin Klein- Eternity For Women EDP / 1988



























Calvin KIein Eternity For Women EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Calvin Klein- ABD modasının temsilcilerindendir. Calvin Klein- Eternity For Women isimin taşıyan parfüm konu oarak seçildi. Aromatik otlar, yeşil notalar, odunsu notalar, erkeksi çiçekler ve yumuşak çiçekler bu kokuyu tanımlıyor. Yalnız eski, tozlu, odunsu, ekşimsi ve buruk esintiler ön plandadır. İlk sıkış ve sonrası için duırum bu merkezdedir. Bu parfümü erkekler de kullanabilir. Günümüzün trendlerine uymayan bir koku karakteri mevcuttur. Çiçeksi grupta gösteriliyor. Ne ki, bence şipre / fujer- odunsu yapısı daha baskındır.

Üst- turunçgiller, yeşil notalar, mandalina, frezya, adaçayı,

Orta- zambak, karanfil, menekşe, yasemin, kadife çiçeği, zambak, gül, narcissus,

Alt- sandal ağacı, amber, paçuli, misk, kediotu.

Calvin Klein- Eternity- For Women- karakterindeki harman ve senteze göre değerlendirilecektir=

Aromatik otlar ve narenciye esintileri= Baskın aromatik otlu açılış önemlidir. Adaçayı, kekik, fesleğen tahmin ediliyor. Keskin, tozlu ve topraksı yapıdaki bitkiler ilginç bir deneyim sunuyor. Portakal- bergamot tarzındaki turunçgiller de, aynı şekilde tozlu, buruk ve eski kokar.

Pudralı- tozlu maskülen çiçekler ve yumuşak- kremsi çiçekler karışımı= Erkeksi çiçekler orta katmanda belirgin ve baskındır. Buna baharatlı çiçekler demek daha doğru olur. Karanfil, siklamen, sardunya sayılabilir. Yumuşak beyaz çiçekler geri planda olacaktır. Yasemin, zambak, nergis, manolya bu cümledendir. Erkeksi çiçeklerle kapanışa yönelme vardır.

Odunsu notalar ve amber= Tozlu ve topraksı paçuli ve sıcak ve pudralı sandal ağacı önemlidir. Aynı yapıda amber görülür. Odunsu notalar baskınlaşmıştır.

Calvin Klein- Eternity For Women- neredeyse hiç tatlılık barındırmaz. Tozlu, buruk ve ekşimsi kokar. Ama dengeli ve akışkan aromalar vermeyi başarır. Tene yerleşmekte acelesi yoktur. Yavaş ve kararlı hamlelerle tene oturur ve sonra mumsu bir yapışkanlıkla kalıcılık yapar. Gün boyu kuvvetlice eser. Fark edilirlik ise her daim güçüldür. Dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam, soğuk hava parfümüdür. Serin yaz akşamları da kullanılır. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Gece gezmesi, açık hava davet ve partileri bu parfümü kullanmak için uygundur. Yapaylık var mı? Beni rahatsız edici bir ayrıntı yok. Bence bundan ziyade, 80' lerin eski kokan maskülen parfümleri geleneğini devam ettirmesi, esas zorlayıcı olacak şeydir. Eternity- Sonsuzluk.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. çoğu kişi beğenmesede gayet güzel ve kalıcı bir parfümdür

    YanıtlaSil