19 Mart 2017 Pazar

Tiziana Terenzi- Casanova Extrait de Parfum / 2016


























Tiziana Terenzi Casanova EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm markasıdır. Bugün Tiziana Terenzi- Casanova ( 2016 ) isimli parfüm hakkında konuşacağız. Tatlı, yumuşak, ferah, tozlu, hafif ve yapay esintileri bulunmakta. Amber, tütsü, odunsu notalar, baharatlar, çiçeksi notalar, aromatik bitkiler ve meyveler bu parfümü şekillendirmiştir. Oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Üst- bergamot, yasemin, orkide, incir yaprağı, pudralı notalar,

Orta- ambergis, pembe biber, vanilya, kakule, gayakum ağacı, mür yağı, deri,

Alt- amber, beyaz misk, ambroxan, sedir ağacı, meşe yosunu, tonka fasülyesi, vetiver.

Tiziana Terenzi- Casanova ( 2016 )- ilk andan itibaren hemen tene oturma belirtileri gösteriyor. Bu minvalde açılışta tatlımsı meyveler, ozonlu- yeşil bitkiler ve yeşil kokan ferah erkeksi çiçekler olduğuna kanaât getirdim. Başlangıçtaki yeşil- sucul ve ferah havayı göz önüne alırsak, incir, kivi, böğürtlen, leylak, lotus, kişniş ve yeşil çay gibi yeşil meyveli- otsu / çiçeksi notalar bir harman ve karışım oluşturmuş. Bu, ilk 10 dakika böyle gidiyor.

Orta bölümde meyvemsi baharatlar vardır. Kakule, muskat ve pembe biber gibi klasik tahminler yapıyoruz. Parfüm hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Kapanışa doğru hafif deri ( süet ) notası kendini gösteriyor. Buna tatlı reçineli vanilya katılıyor. Yumuşak odunsu nota olarak tozlu sedir ağacını hissediyoruz. Deri vurgusu halâ yerinde duruyor... Buna tütsülü- tütünlü yapay amber eşlik ediyor. Böylece sona geliniyor. Kapanış bölümü son derece kompleks, derin katmanlı ve zengin görünüyor.

Tiziana Terenzi- Casanova ( 2016 ) ismini taşıyan parfümün kapanışında amber, vanilya ve nispeten deri notaları yapay ve sentetik hissiyat vermekte. Ana tema, burada deri notasıdır. Diğerleri sırayla görev alıyor ve yardımcı eleman oluyor. Parfümün başlangıcında daha önce ifade ettiğimiz gibi, bir harman ve sentez görülmekte. Notalar iç içe geçmiş durumdadır. Son bölümde tatlılık da yapay bir şekilde yükseliyor. Zaten yapay aromaların özellikle tercih edildiğini söylersek, yapaylık ve sondaki şekerli tatlılık şaşırtıcı olmayacaktır. Dengeli sıkılmasını ( üç- dört fıs yeter ) tavsiye edeceğim.

Tiziana Terenzi- Casanova ( 2016 )- klasik sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti konseptinde bir kokudur. Daha ziyade, dış mekândaki davet ve kokteyllerde ve gece eğlencelerinde kullanılacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende bir gün boyunca kalıcı olmayı başarıyor. Reçineli vanilya ve tütsülü- tütünlü amber bu sonuçta etkilidir. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonrasında tene yakın duran sakin bir performansı vardır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder