12 Mart 2017 Pazar

Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir Eau De Toilette / 2015


























Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

ABD moda markası Narciso Rodriguez- ilginç bir parfüm tasarlamış. Başlangıcı Hermes- Terre D' Hermes ve devamı ve sonları da Marc Jacobs- Bang Bang isimli parfümlere benziyor.

Bahsettiğimiz parfüm, Narciso Rodriguez- For Him Bleu Noir Eau De Toilette... Kısa bir yorum yapacağız.

Bleu Noir= Karanlık mavi.

Yumuşak baharat, odunsu notalar, amber nüansları daha baskındır. Tozlu, sıcak, yumuşak, kremsi, sucul ve yoğun tonlamalar vermektedir. Odunsu- baharatlı kategoriye dahil edilmiştir.

Üstte muskat, kakule, ortada misk ve alt notada abanoz ağacı, sedir ağacı, vetiver ve amber var.

Narciso Rodriguez- For Him Bleu Noir Eau De Toilette isimli parfümün ilk anda, çok bariz şekilde Hermes- Terre D' Hermes esintileri verdiğini anlamaktayız. Portakal ve mandalina tarzı turunçgiller buruk, ekşimsi ve tozludur. Buna aromatik otlar katılır. Nane, fesleğen olarak tahmin ediyoruz. Bir süre böyle gitti ve tene yerleşmeye başladı. Sonrasında çok güzel ve lüks baharatlar sahne aldı. Pembe biber ve muskat olarak düşünüyoruz. Biberli ama kremsi ve yumuşak baharatlar, bana Marc Jacobs- Bang Bang parfümünü hatırlatmakta. Parfümde sıcaklık artıyor. Baharatlara yumuşak ve yoğun bir misk eşlik ediyor. Devamında sucul- ferah notalar algılıyoruz. Arkadan, ahşap tonlamaları ile, odunsu ve ağaçsı vurguların gelmekte olduğunu anlıyorum. Yumuşak ve ferah odunsu notalar var. Paçuli, sedir ağacı ve vetiver sayılabilir. Kapanışa doğru, çok güzel ve ihtişamlı bir yumuşak amber hissediyorum. Tenden böylece ayrılmakta. Aslında ayrılmıyor... Bütün o ağaçsı- ahşapsı akorlar ve amberle tene güçlü ve kalıcı biçimde yapışıyor. Ve Marc Jacobs- Bang Bang etkisi sona eriyor.

Narciso Rodriguez- For Him- Bleu Noir Eau De Toilette isimli parfümün odunsu notalarını değerlendirelim :

Vetiver sucul, çimensi ve yumuşaktır. Paçuli tozludur ve yumuşak miskle karışmıştır. Sedir ağacı ahşapsı tarzdadır ve sonra amberle birleşir.

Sade, basit ve minimalist bir tasarım. Az ve öz notalar. Modern ve sofistike anlayışlar. Hepsi bu parfümü tanımlıyor.

Narciso Rodriguez- For Him Bleu Noir Eau De Toilette isimli parfüm, koku grupları bakımından ikiye ayrılıyor : 

Tozlu, ekşimsi ve buruk turunçgiller ve aromatik otlar= Modern parfüm.

Kremsi- yumuşak baharatlar, ahşap- ağaç tonlamaları ve yumuşak amber= Modern & Doğulu parfüm.

Dengeli bir tatlılık ve uyumlu aromalar var. Baharatlardan sonra kokusu çok değişmiyor, düz çizgide gidiyor. Ne var ki, sıkıcı değil. Akışkanlık gayet yavaş ve kararlıdır. Tene yakın durur. İlk anda güçlü bir fark edilirlik verir. Sonra yumuşar. Çabuk terleyen yağlı tende, hafif esintilerle gün boyu kalmakta. Genel beğeniye yöneliktir. Sonbahar- kış mevsimine, soğuk havalara, akşam saatlerine uyacaktır. Günlük kullanıma izin verir. Yoğun ve güçlü aromaları tazeleme gerektirmez. Dengeli sıkmak lazımdır. Açık hava partileri, davet ve kokteyller ve gece gezmeleri için idealdir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

 

1 yorum:

  1. edpsini deneme fıratınız oldu mu acaba.. farklılıklar ve benzerlikler nelerdir

    YanıtlaSil