16 Mart 2017 Perşembe

Nikos- Nikos Sculpture Pour Homme EDT / 1995


























Nikos Sculpture Pour Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yeni yorum...

Nikos- Almanya kökenli takı ve parfüm firmasıdır. Bugün Nikos- Nikos Sculpture Pour Homme isimli parfümü değerlendirelim : Sculpture, heykel anlamına geliyormuş. Turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya ve tonka fasülyesi barındırıyor. Tatlı, şekerli, kremsi, asitli, buruk, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- fujer grubunda gösterilmiş.

Üst- portakal çiçeği, mandalina, bergamot, limon,

Orta- yasemin, zambak, gül, sardunya,

Alt- tonka fasülyesi, amber, benzoin, sedir ağacı.

Nikos- Nikos Sculpture Pour Homme- turunçgiller harmanıyla açılıyor. Önce tatlı- şekerli turunçgiller ( limon baskın ) algıladım. Sonra asitli ve ekşimsi- buruk bergamot ve mandalina var. Devamında yüksek tatlılığa sahip erkeksi çiçeksi notalar gelmekte. İlk tahmin olarak, neroli önemlidir. Portakal çiçeği de olabilir. Hatta zambağın kokusunun da gayet tatlı olduğunu biliyorum. Açılışı takip eden çiçeklerin yeşil kokan ferah yapısı söz konusudur. Olgunlaşma döneminde hafif sabunsu rayihalar da var. Yasemin olabilir. Turunçgillerden sonra, orta bölümde böylece çiçeksi bir harmanın da olduğunu düşünüyoruz. Son bölümde şekerli vanilya hissediliyor. Kremsi tonka fasülyesi buna katılmakta.

Nikos- Nikos Sculpture isimli parfümde limon / bergamot, neroli, vanilya ve tonka fasülyesi biçiminde bir ana eksen var. Diğer bileşenler yardımcı eleman konumundadır. Ayrıca genelde dengeli sıkılmasını gerektiren ( dört- beş fıs yeter ) yüksek tatlılık da dikkat çekicidir. Gene orta katmandaki çiçeksi aromaların son fazındaki sabunsu hissiyat ve kapanıştaki kremsilik, ara koku biçimidir.

Nikos- Nikos Sculpture Pour Homme isimli parfümde turunçgiller, çiçeksi notalar ( harmanları ) ve vanilya katmanı sırasıyla tene yerleşiyor. Akışkanlık çok hızlı sayılmaz. Yarım saat içinde tene oturma tamamlanıyor. Yüksek tatlı- şekerli yapısından dolayı sonbahar- ilkbahar arası döneme, öğleden sonra- akşam saatlerine ve soğuk havalara daha uygun olacaktır. Bu minvalde dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği ilk anda özellikle sahibine karşı yoğun ve güçlüdür. Sonradan sakinleşip tene yakın kalır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder