7 Mart 2017 Salı

Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him EDT / 2007

 















Yeniden yorum...

Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Narciso Rodriguez- ABD moda markasıdır. Bugün Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him isimli parfümü inceliyoruz. Tatlımsı, kuru, kirli, buruk, tozlu, ozonlu, sucul, ferah ve yumuşak esintileri var. Aromatik otlar, meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar, tütsü, misk ve amber aromaları barındırmakta. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmiş.

Notaları misk, amber, silhat ( paçuli ? ), menekşe yaprağı ve paçuli olarak açıklanmakta. Buna ilaveler yapacağız.

Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him isimli parfümü koku gruplarına ayırıp değerlendirsek daha iyi olur :

Miskli- aromatik / yeşil çiçeksi katman : İlk izlenim, tatlı ve yumuşak misk notası ile karışık taze otlar biçiminde oldu. Bu katman aslında sucul ve ozonlu yapıdadır. Ravent bitkisi, selvi bitkisi, çimenler, yeşil yapraklar, hatta yeşil paçuli bu anlamdadır. Erkeksi- yeşil çiçeksi notaların baskın olanı menekşedir. Buruk ve yapay meyvemsi notalar seziliyor. Garip bir koku var. Salatalık olabilir.

Odunsu notalar- amber- tütsü : Bu katmanda kuru ve kirli tonlamalar yapan paçuli baskın nota / ana temadır. Sonrasında baharatlı amber gelir. Baharatlı amber, odunsu notalarla birleşince tütsü benzeri rayihalar yayıyor. Son kısımda tozlu misk- amber var.

Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him isimli parfümün koku karakterindeki nüanslar bence önemlidir : Aromatik, taze, su ve ozon notası veren; yeşilimsi notaların başta ve özellikle orta katmanda belirginleştiği, toprak bazlı mineraller ile ağır ve yoğun hissiyat sunan bir aroması bulunmakta. Sade, basit ve gözü yormayan bir harmanla, odunsu / çiçeksi- misk tarzında yorumlayabileceğim bir parfüm yaratmışlar. Paçuli, amber ve menekşe gibi aromalar erkeksi ( kuru, kirli, ferah yeşil ) tarzdadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yakın kalıyor. Öncesinde de zaten, sahibine dönük sakin bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu tatminkâr bir kalıcılık sağlıyor. Baharatlı amber, odunsu notalar ve misk bunda etkilidir. Gene aynı nedenle, günün farklı zamanlarına uygun olarak tene dengeli dozajlanmalıdır. Dört- beş fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Serin yaz akşamlarında da kullanılabilir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder