28 Şubat 2018 Çarşamba

Initio- Side Effect EDP / 2016


 
 














Initio Side Effect EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Initio- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Initio- Side Effect isimli parfümü değerlendiriyoruz. Plastik, yapay, kimyasal, ilacımsı, sıcak, şekerli, tatlı ve pudralı tonlamalar yapıyor. İçkimsi notalar, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya ve tütün içerikleri barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir. 

Rom, vanilya, tütün ve tarçın gibi notalar açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız. 

Initio- Side Effect isimli parfüm hakkında, ilk anda çalakalem aldığım notlara bakıyorum, şunları yazmışım :

 '' Yapay, plastik, ilacımsı, kimyasal ve şekerli kokular içinde Geleneksel Arap parfümü gibi, rom, vanilya, gül, öd ağacı, safran, tarçın, tütün, paçuli, sedir ağacı...''

Evet, şimdi bu notları toparlayacağız. Bir gruplandırma yapacağız.

Initio- Side Effect- oldukça yüksek şeker oranına sahip parlak içkimsi notalar ( rom ) ve vanilya vurgusuyla başlamış görünüyor. Sonrasında toplam olarak pudralı, yapay, plastik, ilacımsı ve kimyasal aromalar geliyor : Gül, öd ağacı, safran ve tarçın. Bir dakika ! Tarçın önce pudralı, sonra tatlı esintiler yapmakta. Çiçeksi notalar orta bölümde baskındır ve baharatlar biraz daha geri plandadır. Orta bölümün devamında ise tarçın tatlılaşıyor ve tatlı tütünle birleşiyor. Bu noktadan itibaren, baharatlar ve güllü öd ağacı teması orta katmanı ele geçirip burada başat rol oynayacaktır. Son kısımda odunsu notalar hissediliyor. Yapay ve plastiğimsi kokularla paçuli ve sedir ağacı etkilidir.

Initio- Side Effect isimli parfümde orta katmandaki aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır. Açılış ve kapanış aromaları katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yapışıyor ve tarçın- tütün- gül- öd ağacı eksenine evriliyor. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı çok yoğun, hatta yapaylık ve plastiğimsi yapıdan dolayı tahammülü zor olmaktadır. Mutlak surette dengeli sıkılmalıdır. İki- üç fıs yeter. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı tespit ediliyor. Günlük kullanıma zaten uymaz. Daha çok, konsept ve koleksiyonluk bir kokudur. Sonbahar- kış sezonu, akşam vakti ve soğuk havalar için idealdir. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz- Ama gene de çok az sıkın. Çünkü şekerli, pudralı ve ilacımsı bir yapaylık genele yayılmış vaziyettedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder