25 Şubat 2018 Pazar

Initio- Absolute Aphrodisiac EDP / 2015

 




Initio Absolute Aphrodisiac EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Initio- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün Initio Absolute Aphrodisiac ( Mutlak Afrodizyak ) isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, sıcak, yumuşak, kuru, yağlı, hayvansal ve yapay esintileri var. Vanilya, amber, odunsu notalar, tütsü, misk ve çiçeksi notalar bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor. 

Notaları vanilya, amber, kunduz / civet yağı ( misk yağı ), deri, misk ve beyaz çiçekler olarak açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Initio- Absolute Aphrodisiac isimli parfümün başlangıcında kremsi ve gayet tatlılık barındıran vanilya ve amber var. Sonrasında sıcak tütsüler, kuru öd ağacı, yağlı deri & misk yağı / hayvansal misk olarak tanımlanabilecek bir koku ekseni âdeta hızlı bir geçit resmi yapmakta. Bu aromalar orta katmanda yer alıyor. Ancak orta katmanın devamında ve gene son kısımda da etkili olmak üzere iyice sıcaklaşmış dumanlı tütsüler ve vanilyalı beyaz çiçeksi notalar ( baskın kremsi yasemin ve frezya ), koku gidişatını çok fazla değiştirmeden düz çizgi halinde götürüyor ve daha kompakt ( sağlam, bütünleşmiş ) yapıyor.

Initio- Absolute Aphrodisiac- Gucci- Intense Oud ve Hermes- Elixir des Merveillesi Eau De Toilette isimli parfümlere çok benziyor.

Gucci- Intense Oud ile benzerliği : Tütsü, öd ağacı ve hayvansal misk.

Hermes- Elixir des Merveilles Eau de Toilette ile benzerliği : Vanilya, amber, tütsü, vanilyalı beyaz çiçekler.

Initıo- Absolute Aphrodisiac isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla karakterini bulur : Vanilyalı- amberli- tütsülü- öd ağacı temalı parfüm. Burada ilginç bir koku düzeni var : Vanilya ve amber, başlangıçta nokta vuruşu yapıyor. Sonra zincirleme bir şekilde hızlıca tütsü, öd ağacı, deri ve misk yağı notalarına geçiliyor. Özellikle orta bölümden itibaren sıcaklık, tatlılık ve yapaylık yükseldiğinden, tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren etkili kalıcılığı var. Fark edilirliği daha ziyade dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Öd ağacı, deri ve hayvansal misk aromalarındaki yapaylığa rağmen nota geçişleri sorunsuz olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder