1 Ekim 2014 Çarşamba

Estêe Lauder- Pleasures For Women EDP / 1995

























Estêe Lauder ABD kozmetik firmasıdır. Bu markanın kadın parfümlerinden Estêe Lauder Pleasures For Women, çok ünlü olmayı başarmıştır. Bugün onu inceleyeceğiz.

Temiz, taze, rafine, kalıcı, güçlü, doğal bir koku hissiyatı vardır. Tende üç gün gibi, muazzam bir kalıcılık seviyesine ulaşmaktadır. Yumuşak ve dengeli bir tatlılık verir. Çiçeksi- oryantal grubuna sokulabilir. Çiçeksi vurgular parfümü baştan sona domine eder. Bunun yanında yeşil bitkiler, odunsu notalar ve biraz da tatlı kırmızı meyve hissi alınır.

Açılış ve parfümün devamı çiçeksi notalar ile oluyor. Bunu detaylandıralım= Keskin aromatik otlar eşliğinde, tozlu beyaz çiçekler algıladım. Ne var ki, keskin otlar arasında bu çiçekler gene de, serin, taze ve temiz esintiler yayar. Menekşe, frezya diye tahmin ettim. Sonra yumuşak ve kremsi baharat ve kiraz/ vişne gibi tatlı kırmızı meyveler sahne aldı. Otsu rayihalar ise derinden kendini hissettirmekte. Başlangıç kısmında notalar iç içe geçip harmanlanmış...

Devamında tatlı çiçek harmanı algılanır. Şöyle ki, zambak, yasemin ve şakayık olduğunu düşündüğüm yumuşak ve kremsi çiçekler var. Parfümün tenden ayrılış ve kapanış faslında, paçuli merkezde ve baskın olmak üzere, odunsu notalar, amber ve misk bulunuyor. Dengeli bir tatlılık burada da var.

Parfümdeki çiçeklerin karakteri, orta notaların tene yerleşmesinden sonra, sabunsu- yeşil bitkili tarza çevriliyor. Bununla beraber çiçeklerde her daim hafif bir esinti var. Yağmur sonrası, ıslanmış kır çiçeklerinin kokusu biçiminde tarif edebiliriz.

Estêe Lauder Pleasures For Women için sardunya, sümbülteber, gül gibi çiçekler de sayılmış. Ayrıca, bunu takiben pembe biber gibi yumuşak baharatlar da mevcuttur.

Kalıcılığının yanısıra, fark edilir yönü de güçlüdür= Zaten çiçekler baskın eleman oluyor. Araya otlar ve odunsu bazlar karışıyor. İlk sıkışta, kokusu diğer insanlara da geliyor. Sonra tene yakın durur. Tene yerleşir ve kendini sahibine fark ettirir. Belli bir kalite ve güzellik çıtasını yakalamıştır.

İlk önce, her mevsime gidebileceğini söyleyelim. Bu kayıtla birlikte, özellikle sonbahar- kış kokusu olabilir. Çünkü, güçlü, yoğun ve baskın rayihalar vardır. Günlük kullanıma uyar. Sabah hafifçe sıkılmalıdır. Öğleden sonra ve akşam dozaj arttırılabilir. Davet, kokteyl ve açık hava gezintisi için idealdir. Ne var ki, kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmesi iyi olur...

Bu parfüm için şu notalar açıklanmış...

Üst- sümbülteber, pembe biber, menekşe, frezya, kırmızı meyveler, menekşe yaprakları, yeşil bitkiler,

Orta- şakayık, gül, zambak, eflatun, yasemin, vadi zambağı, sardunya, karo karounde,

Alt- sandal ağacı, paçuli, misk, sedir ağacı.

Koku -4 Kalıcılık -5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder